Vasilescu, BNR: IMM-urile au pierdut vocatia pentru lucrurile bine facute

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 10:29
2242 citiri
Vasilescu, BNR: IMM-urile au pierdut vocatia pentru lucrurile bine facute

Intreprinderile mici si mijlocii au pierdut vocatia pentru lucrurile bine facute, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

"Astazi este dominanta in cele mai multe IMM-uri ideea ca 'merge si asa'. 'Merge si asa', noi, un popor inzestrat sa fim pe locul 26 in Uniunea Europeana. (...) Daca nu avem alternativa, si nu avem, trebuie sa ne desfasuram activitatea intr-un mediu ostil, trebuie sa invatam cum se poate invinge acest mediu ostil.

Sunt trei cuvinte cheie care trebuie sa ne traseze drumul spre viitor: corectie, recuperare si competitie. Corectie pentru ca trebuie sa corectam ce-am gresit si sunt mari si multe greseli. Recuperare ca sa vedem ce am pierdut. Competitie pentru ca nu se poate altfel in lumea in care traim. Parca nici noi romanii nu avem asa un chef de competitie", a explicat oficialul BNR.

El a mai afirmat ca a citit undeva ca un IMM mic cu cinci oameni, in lumea de astazi, trebuie sa lucreze ca o mare companie multinationala, in acelasi stil.

"Nu exista alta solutie, dar trebuie sa lucreze ca o mare companie internationala. Undeva la Tokio, in apropierea hotelului national, in centru, cu o foarte mare concurenta in jur, am vazut un mic restaurant unde se preparau stridii. Era un baiat de 23 de ani care spunea ca acolo la el se mananca cele mai bune stridii din lume.

Nu stiu daca era asa, dar erau foarte bune. Si el pleca dimineata cu conditia ca ce face el sa nu faca nimeni in lume. Exista o singura solutie, langa competitie sa adaugam educatie. Iata ca am pierdut si aceasta valoare. Dar nu suntem singuri, au pierdut-o si americanii", a mai spus Vasilescu.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#IMM Vasilescu, #Adrian Vasilescu IMM, #cultura IMM , #stiri Adrian Vasilescu