Vasilescu: Bancile grecesti nu isi vor sabota vacile grase - filialele din Romania

Marti, 31 Mai 2011, ora 13:38
2056 citiri
Vasilescu: Bancile grecesti nu isi vor sabota vacile grase - filialele din Romania

Bancile grecesti nu vor sabota vacile grase de aici, nu vor retrage finantarea filialelor din Romania. Au trimis bani in Romania, bancile au dat credite, cum sa ii traga inapoi?", a declarat Adrian Vasilescu, anunta NewsIn.

"Nu vor face greseala sa isi saboteze vacile grase de aici. Ar insemna sa ia o decizie aiurea. Au sursa aici de venit, de stabilitate", a spus Vasilescu.

El a declarat ca orice se poate in lume, inclusiv o reducere a expunerii pe Romania a bancilor grecesti. Decizia insa nu ar avea un impact prea mare pentru ca Banca Nationala va gasi modalitati de reglementare a lucrurilor.

"Nu le va cere ce am citit undeva, sa isi vanda sediile sau sa le dea Bancii Nationale", a mai spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului a declarat ca nu avem incheiat un acord cu bancile grecesti, de mentinere a expunerii pe Romania, dar ca au ele un acord cu ele insele, de eficienta.

"Nu avem banci grecesti in Romania. Avem banci romanesti cu capital grecesc in Romania. Este cu totul altceva. Aceste banci sunt supravegheate de Banca Nationala, sunt reglementate de Banca Nationala si este o iluzie ceea ce se scrie prin ziare ca, la un moment dat, ajungand la inghesuiala, bancile mama din Grecia ar putea sa-si retraga banii. Pai ei au trimis bani aici si banii sunt in credite. Au trimis bani in Romania, bancile au dat credite, cum sa ii traga inapoi?", a spus Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adrian vasilescu, #banci, #banci grecesti, #credite, #credite banci grecesti , #stiri Adrian Vasilescu