OTP: statul roman nu are motive sa suprataxeze bancile

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 15:50
1152 citiri
OTP: statul roman nu are motive sa suprataxeze bancile

Statul roman nu are motive sa suprataxeze bancile intucat acest sector nu a beneficiat de ajutoare, ca in alte tari, a declarat Laszlo Diosi, presedinte al directoratului si CEO al OTP Bank Romania, precizeaza NewsIn.

"In Marea Britanie si Statele Unite platitorii de taxe au ajutat bancile si acum bancile trebuie sa plateasca", a explicat Laszlo Diosi. 

El a mentionat ca este normal si justificat ca in unele tari sa impui asemenea masuri, dar nu si in Romania, intrucat aici bancile nu au beneficiat de ajutor din partea statului. 

"De de nu pe cei cu parul castaniu, de ce bancile?", a spus Diosi.

Recent, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Adrian Vasilescu declara ca nu ar fi corect sa trecem la un tip de socializare a pierderilor, sa le impartim intre toate tarile si la toate bancile.

"Normal ar fi ca bancile care n-au primit nimic in criza de la stat, sa nu plateasca nimic", spunea Vasilescu.

Daca se va ajunge la concluzia ca trebuie platita o suprataxa bancara in Romania, atunci sa se faca acest lucru cu "foarte mare atentie", mai spunea Vasilescu.

Ideea supraimpozitarii bancilor europene a aparut in urma ajutoarelor primite de institutiile de credit cu active toxice din partea statelor bogate, pentru redresarea financiara.

#vasilescu, #banci, #otp, #suprataxare , #stiri Adrian Vasilescu