Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrezi la o firma cu datorii la stat? Ia-ti adio de la credit

Lucrezi la o firma cu datorii la stat? Ia-ti adio de la credit

Cine are ghinionul sa lucreze la o firma cu datorii cat de mici catre stat se poate trezi ca banca refuza sa ii acorde un credit, chiar daca intruneste conditiile de eligibilitate cerute. Situatia este cu atat mai delicata cu cat potentialului client nu i se spune de la inceput ca se va tine cont si de datoriile angajatorului, ba chiar i se comunica si suma pe care o poate primi, in faza preliminara.

"Inteleg ingrijorarea bancilor si faptul ca vor sa se asigure ca-si vor primi la timp ratele. Problema este delicata, pentru ca lovesti solicitantul pentru un lucru de care el nu este direct vinovat", a declarat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC.

"Intr-o situatie economica cu foarte multe vulnerabilitati, este normal ca bancile sa devina mult mai atente. Ele se uita la angajator pentru a vedea in situatia lui financiara perspectivele potentialului client de a-si plati ratele", ne-a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Nu toate bancile se lovesc insa de argumentul datoriilor pe care le are angajatorul, ci in special cele mici, au declarat pentru Gandul surse bancare. "Bonitatea solicitantului e ceea ce conteaza la o banca mare, care se uita numai la cazurile de faliment rasunatoare", au explicat acestea.

De cealalta parte, mediul de afaceri spune ca, de fapt, bancile cauta subterfugii ca sa nu dea banii cu imprumut la populatie, chiar daca refuzul se bazeaza pe o logica economica. "Bancherii prefera sa lucreze cu statul, cel mai sigur client, pentru ca are garantie suverana. Or, un angajat la o societate cu datorii este un potential somer ", crede Florin Parvu. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1590 ori
Citeste mai multe despreangajatori bonitate credite datorii