Atentie la bancnotele de 50 si de 100 de lei, avertizeaza angajatii bancilor comerciale

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 09:54
1738 citiri
Atentie la bancnotele de 50 si de 100 de lei, avertizeaza angajatii bancilor comerciale

Angajatii bancilor comerciale din Capitala atrag atentia cetatenilor care ajung la ghiseu sa aiba grija atunci cand primesc bancnote de 50 si 100 de lei, intrucat exista riscul ca acestea sa fie false.

Operatorii ii sfatuiesc pe clienti sa se uite bine la bancnotele pe care le primesc. "Le transmitem clientilor sa verifice in special daca in interiorul ferestrei transparente aflate pe fiecare bancnota de 50 de lei sub capul de vultur, respectiv in fereastra transparenta aflata pe bancnota de 100 de lei sub masca de teatru, este trecuta suma corespunzatoare fiecarei bancnote in parte. In cazul in care aceasta nu este vizibila, cetatenii trebuie sa refuze bancnota si sa alerteze imediat politia", ne-a explicat angajata unei banci comerciale din Capitala.

"Angajatii din banci sunt obligati sa atraga atentia clientilor in legatura cu aparitia de falsuri pe piata. Noi am vazut falsuri, avem o colaborare foarte buna cu politia. Vreau sa subliniez ca pana acum falsurile care au aparut pe piata au fost grosolane, nu au fost realizate in maniera performanta. De altfel, bancnotele noi sunt foarte greu de falsificat. Banca Nationala ia masuri in cazul in care apar falsuri bine facute, care nu pot fi depistate cu ochiul liber, ci doar cu aparatura speciala", ne-a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Potrivit oficialului bancii centrale, odata cu introducerea bancnotelor pe suport de polimer si retragerea celor pe suport de hartie, numarul contrafacerilor de moneda nationala s-a redus substantial.

#bancnote, # falsuri, # contrafaceri , #stiri Adrian Vasilescu