Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adrian Vasilescu: masurile propuse nu sunt anticriza

Adrian Vasilescu: masurile propuse nu sunt anticriza

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat sambata, la Realitatea TV, ca masurile propuse de Guvern nu sunt anticriza, ci doar "interventii ale pompierilor" la cateva case care ard, masurile anticriza constand de altfel in investitii, potrivit Newsin.

"Am auzit ca sunt masuri anticriza (masurile propuse de Guvern - n.r.). Nu sunt masuri anticriza. S unt interventii ale pompierilor care au venit pe strada unde ard cateva case si practic trebuie stins incendiul", a mentionat Vasilescu, care a adaugat ca masurile anticriza consta in general in investitii.

Vasilescu a reiterat ca trebuia facuta o restructurare a bugetului in ultimii ani. El a amintit ca deficitul bugetar a crescut de la 2,5% in 2007, la 5,4% in 2008, ajungand la 8,3% in 2009, iar in acest an trebuie sa coboare la 6,8%.


"Din pacate, problema fundamentala pentru noi a fost ca politicienii au gandit social. Au zis: sa nu cream costuri sociale foarte mari cu reforma economica si au decis sa o ia gradual. Tocmai pentru ca au luat-o gradual, costurile au fost si mai mari. Acum s-a produs un scurtcircuit. A luat foc si trebuie stins", a adaugat oficialul BNR.


Vasilescu a mai spus ca Fondul Monetar International (FMI) s-a uitat in cazul Romaniei la doi indicatori "care au aprins Europa", la deficitul bugetar si la datoria statului raportata la produsul intern brut (PIB). El a amintit ca, in iunie, consiliul de conducere al FMI ar trebui sa ia o decizie in ce priveste Romania.


"Daca nu e o decizie favorabila, nu ne da transa, iar transa de la FMI are niste caracteristici foarte limpezi. In primul rand e vorba de bani in sine, in al doilea rand este vorba de o "unda verde".


Daca FMI nu ne da "unda verde", nu ne da nici Banca Mondiala, nu ne da nici Comisia Europeana, iar daca ne ducem pe piata internationala de capital acolo se intorc toti cu spatele la noi ori solicita o dobanda de 20-25%", a mai spus Vasilescu. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1628 ori
Citeste mai multe despreadrian vasilescu bnr masuri anticriza