Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adrian Vasilescu: Impozitarea averilor ar fi o greseala

Adrian Vasilescu: Impozitarea averilor ar fi o greseala

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu, considera ca impozitarea averilor romanilor ar fi o mare greseala, mai ales intr-un an de criza in care tot mai multi romani sunt amenintati de somaj, iar statul nu face aproape nimic sa incurajeze angajarea lor.

"Dupa mine si dupa alti colegi de ai mei de la BNR ar fi o eroare, pentru ca averile inseamna ceva complex, inseamna si banii din banci. Daca ar fi sa impozitam ar fi o mare greseala", a declarat Adrian Vasilescu, la Realitatea Tv.

Desi firmele nu mai primesc facilitati pentru incadrarea in munca a persoanelor aflate in somaj, patronii pot beneficia, totusi, de unele facilitati, daca angajeaza tineri absolventi sau someri cu varste peste 45 de ani.

Pana in luna martie a anului trecut, patronii care creau locuri de munca si angajau someri, primeau 4.000 de lei pentru fiecare persoana in parte, daca ii pastra minimum 3 ani.

In prezent, patronii pot primi unele facilitati daca angajeaza someri care au peste 45 de ani ori sunt unici intretinatori de familie.

Firmele sunt scutite, timp de 12 luni, de plata contributiei la somaj si primesc, lunar, pentru fiecare salariat, 523 de lei.

Si toate acestea in conditiile in 2010, numai de la stat, ar putea fi disponibilizati o suta de mii de oameni si nu se stie cati dintre ei se incadreaza in categoriile mentionate mai sus.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1289 ori
Citeste mai multe desprevasilescu impozitare averi criza somaj