Adrian Vasilescu: Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 07:20
1509 citiri
Adrian Vasilescu: Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei

Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei care afecteaza sistemul bancar european, considera Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale.

De aceasta data avem si noi sansa sa fim ajutati de Dumnezeu, "Dumnezeu si Banca Nationala ajuta bancile romanesti" in fata crizei, a declarat, duminica, la Antena3, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu, intrebat despre efectele crizei financiare asupra bancilor din zona euro.

Vasilescu
a dat asigurari ca efectele crizei bancare europene nu se vor extinde asupra bancilor din Romania.

"Bancile romanesti sunt solide. Nu exista putregai in nici una dintre bancile din Romania", a subliniat Adrian Vasilescu.

Recent, agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit in scadere ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Italiei, in valuta si moneda locala, de la "AA minus" la "A plus", cu perspectiva negativa, iar calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la "F1 plus" la "F1".

Fitch a revizuit in scadere si ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Spaniei, in valuta si moneda locala, de la "AA plus" la "AA minus", cu perspectiva negativa.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#banci, #criza, #sistem bancar romania, #vasilescu, #vasilescu banci romania, #vasilescu criza , #stiri Adrian Vasilescu