Smithfield detine terenuri agricole de 20 mil. euro

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 11:22
2282 citiri
Smithfield detine terenuri agricole de 20 mil. euro

Divizia locala de ferme a grupului american Smithfield detine in zona de vest a tarii 10.000 de hectare de teren agricol in valoare de 20 de milioane de euro, fiind unul dintre cei mai mari proprietari de pamant de pe plan local.

Luand in calcul pretul mediu al terenului agricol de 2.000 de euro la hectar, Smithfield detine teren agricol evaluat la 20 de milioane de euro, insa daca se adauga si suprafata in arenda, valoarea totala a terenurilor agricole exploatate de compania americana ajunge la 40 de milioane de euro. Operatiunile grupului american in Romania vizeaza insa atat dezvoltarea de ferme, cat si activitati agricole de productie de cereale si furaje combinate, abatorizare si distributie.

Majoritatea producatorilor romani, care alcatuiesc topul exploatatorilor de terenuri agricole, printre care Culita Tarata, proprietarul TCE 3 Brazi (56.000 ha), Ioan Niculae, care detine Interagro (50.000 ha) si Adrian Porumboiu, de la Racova Agro Pan din Vaslui (45.000 ha), au terenurile majoritar in arenda, foarte putin din suprafata fiind in proprietate.

In acelasi timp, strainii au cumparat in ultimii ani mii de hectare de teren agricol. Astfel, investitori ca Ingleby, Agro Syd Invest, FirstFarms, Dangro Invest si Jantzen Development au cumparat in ultimul an peste 25.000 de hectare de teren agricol in Romania pentru a dezvolta afaceri in sectorul agricol si zootehnic.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#agricol, #arenda, #ferme, #hectar, #investitii, #pret, #smithfield, #teren, #valoare , #stiri Adrian Porumboiu