Porumboiu: Regulile economiei din Romania sunt de "Cartea junglei"

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 16:17
5225 citiri
Porumboiu: Regulile economiei din Romania sunt de "Cartea junglei"

Adrian Porumboiu, presedintele grupului de firme Racova, a declarat vineri ca regulile economiei de piata din Romania sunt la nivelul "Cartii junglei", dar nu pentru copii ci pentru adulti, sustinand ca cei care platesc darile la stat sunt totodata cei tratati cu ostilitate, precizeaza Mediafax.

Porumboiu a spus, intr-o conferinta de presa organizata la Mopan SA, firma de panificatie din cadrul grupului Racova, ca aceasta firma plateste lunar taxe de 1,5-2 milioane de lei.

"Este corect sa fim tratati si respectati si nu sa ni se caute nod in papura", a spus Porumboiu facand referire la un caz mediatizat local cand doi comisari ai Garzii Financiare au depistat ca la un magazin al firmei casiera nu batuse in casa produse in valoare de 300 de lei, din cauza ca era aglomeratie.

"Mi s-a parut si ramane o situatie derizorie", a spus presedintele grupului Racova.

Porumboiu a spus ca in judetul Suceava Mopan SA are o cota de piata de 42-46%, dar ca potrivit documentelor de la Fisc cota de piata a firmei este de aproximativ 90%.

"Odata cu majorarea TVA evaziunea e si mai inflorita. Nu e treaba mea, e a celor care pot sa o controleze. Nu ne putem transforma in comisari sau inspectori fiscali", a spus presedintele grupului Racova, aratand insa ca isi doreste o concurenta loiala.

El a spus ca regulile economiei de piata din Romania sunt de "Cartea junglei", dar nu povestea pentru copii, ci una pentru adulti si a adaugat ca nu este interesat de ceea ce fac firmele concurente si ca problema sa este sa fie competitiv pe piata.

Porumboiu a mai spus ca in mediul de afaceri din Romania situatia, parca legiferata, este sa lovesti in cel care plateste taxele si nu in cel care nu le achita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#afaceri, #economie, #mediu, #porumboiu, #reguli , #stiri Adrian Porumboiu