Basescu: Piata alimentara este sigura pe timp de criza

Vineri, 21 August 2009, ora 09:12
1689 citiri
Basescu: Piata alimentara este sigura pe timp de criza

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la Vaslui, ca Romania trebuie sa-si intoarca fata catre agricultura, ca piata alimentara este sigura pe timp de criza si cine va face agricultura are oricand piata asigurata, transmite corespondentul NewsIn.

Prezent la ferma de vaci de la Tarzii, apartinand omului de afaceri Adrian Porumboiu, presedintele Basescu a adaugat ca turismul si agricultura sunt resurse naturale pe care economia noastra se poate baza.

"Romania are nevoie de finantare europeana pana ne punem la punct cu agricultura. Agricultura si turismul sunt resurse naturale. Nu stiu cat timp o sa ne convina sa importam minereu din diverse tari, dar stiu ca avem pamant pentru agricultura", a spus seful statului.

El a subliniat ca, daca Romania si-ar fi bazat dezvoltarea pe investitii, criza ar fi fost mai putin apasatoare.

"Dezvoltarea bazata pe consum e o mare eroare. Dezvoltarea trebuie sa fie bazata pe productie. Agricultura are nevoie de o strategie globala care sa vizeze tot: campii, dealuri, zootehnie, dar mai ales are nevoie de dezvoltare industriala", a mai spus Basescu.

Presedintele a subliniat ca piata alimentara este sigura pe timp de criza. "Cine va face agricultura, are piata asigurata. Piata alimentara este sigura. Daca e criza, mergi cu masina veche, dar alimentele se consuma. Adica nu iti schimbi masina la patru ani, dar de mancat trebuie sa mananci. Toti trebuie sa ne intoarcem catre agricultura. Cine va putea sa faca agricultura si, implicit, industrie alimentara, sa dea hrana pe piata proprie si la export, va avea succes", a afirmat Traian Basescu.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Nu stiu cati ani vor sta Renault sau Nokia in Romania, poate se vor muta catre alte piete, dar pamantul, muntii, marea, nu ni-i exporta nimeni", a adaugat presedintele.

Traian Basescu a fost impresionat de instalatiile moderne de la fema de vaci de la Tarzii.

Seful statului a stat de vorba la Tarzii cu circa o suta de agricultori din zona Moldovei si le-a promis acestora ca va transmite mesajele lor comisei pe agricultura care functioneaza la Palatul Cotroceni.

Ferma de vaci cu lapte Tarzii a fost supusa unui amplu proces de reabilitare si modernizare, investitia ridicandu-se la 3.700.000 de euro, din care 1.000.000 de euro din fonduri SAPARD.

Ferma Tarzii face parte din grupul de firme Racova-Com-Agro-Pan, condus de Adrian Porumboiu, care este alcatuit din 11 societati cu capital integral privat, ce desfasoara activitati diversificate, in domeniul agriculturii, zootehniei, industriei alimentare, turism, alimentatie publica si prestari servicii.

#basescu, # agricultura, # turism, # criza , #stiri Adrian Porumboiu