Adrian Porumboiu: "Intr-un an jumatate scapam de criza"

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 23:09
1955 citiri
Adrian Porumboiu: "Intr-un an jumatate scapam de criza"

In Romania, efectele crizei se vor mai resimti inca un an, maximum un an si jumatate, este de parere unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri autohtoni, vasluianul Adrian Porumboiu, prezent pe locul 45 in Topul Capital, cu o avere estimata anul trecut la 150-160 milioane de euro.

"Cred ca intr-un an, un an si jumatate se vor linisti apele. Pe noi, criza ne-a prins intr-un moment in care am fost vulenerabili, pentru ca nu s-a promovat economia reala, bazata pe investitii, pe locuri de munca, pe productie. Am avut doar speculatii financiare si imobiliare", a declarat Porumboiu pentru Gandul.

El este de parere ca de acum inainte Romania va trebui sa se indrepte spre productie si investitii in infrastructura, pentru a depasi criza. "O economie care nu se bazeaza pe investitii sanatoase nu poate avea o moneda nationala puternica", puncteaza Adrian Porumboiu.

Din punctul lui de vedere, investitiile in agricultura sunt aducatoare de profit daca sunt combinate cu industria alimentara, intr-o afacere integrata. "Daca investeam numai in agricultura, acum plangeam. Eu insa mi-am creat o afacere integrata, iar anul viitor voi deveni independent si din punct de vedere energetic", spune patronul grupului de firme Racova Com Agro Pan.

#porumboiu, # criza , #stiri Adrian Porumboiu