PSD propune trei cote de impozitare: 15%, 25% si 35%

Marti, 25 Mai 2010, ora 13:41
1333 citiri
PSD propune trei cote de impozitare: 15%, 25% si 35%

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a prezentat marti un program alternativ anticriza al social-democratilor, bazat pe impozitarea diferentiata in trei trepte, de 15%, 25% si 35%, precizeaza Mediafax.

Programul alternativ de solutii al PSD, prezentat de Nastase, impreuna cu deputatii Constantin Nita, Iulian Iancu si senatorul Viorel Stefan, a fost denumit "Solidaritate pentru Dezvoltare".

Acesta propune o impozitare diferentiata a veniturilor, in trei trepte, de 15%, 25%, respectiv 35%.

Intrebat la ce niveluri de salarizare s-ar aplica aceste trei cote, Nastase a raspuns ca specialistii PSD inca fac simulari si asteapta date de la Ministerul Finantelor.

"Asteptam aceste date, pentru a ne pozitiona corect, pentru a nu genera comentarii inutile", a adaugat el, mentionand ca reper doar salariul mediu pe economie.

In varianta scrisa a programului PSD se mentioneaza intentia pastrarii nivelului actual de impozitare, respectiv cota de 15% in varianta social-democratilor, pentru cei cu venituri de pana la 4.000 lei.

Social-democratii propun ca aceasta impozitare diferentiata sa fie insotita de deduceri fiscale pentru investitii, educatie, asigurari si confort termic.

O alta masura propusa de PSD este reducerea cu 3% a CAS, atat pentru angajat, cat si pentru angajator si scaderea impozitului pe profit si pe dividende la 15%.

Neimpozitarea profitului reinvestit, majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, introducerea licitatiilor electronice la toate achizitiile publice, diminuarea arieratelor, modificarea cosului de alimentare cu gaze naturale din productia interna pentru persoanele fizice, introducerea a trei puncte vamale pentru produsele petroliere si a patru puncte vamale pentru produsele din alcool si tutun, dublarea redeventelor pentru exploatarea resurselor naturale si eliminarea impozitului minim sunt alte masuri alternative propuse de PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#diferentiata, #impozitare, #masuri, #nastase, #venituri , #stiri Adrian Nastase