Motivarea eliberarii lui Adrian Nastase: A fost un detinut model

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 15:08
2062 citiri
Motivarea eliberarii lui Adrian Nastase: A fost un detinut model

Detinutul Adrian Nastase a avut un comportament exemplar, a fost staruitor in munca si a executat pana acum suficient de multe zile de inchisoare, considera judecatorii de la Sectorul 4.

In motivarea oficiala a deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase este mentionat si faptul ca a scris o carte, care ulterior a fost publicata, anunta Digi24 si Realitatea TV.

Cea mai disputata parte a deciziei a privit caracterul stiintific al lucrarii "Romania la UE in contextul reglementarilor interne si europene", fostul premier beneficiind din acest motiv de o reducere a pedepsei cu 45 de zile.

Desi procuratura a solicitat opinia unor specialisti in domeniu pentru a stabili caracterul stiintific al lucrarii, judecatorii au considerat ca publicarea acesteia reprezinta conditia minimala necesara, intrucat magistratii nu au competentele necesare sa analizeze caracterul stintiific.

Adrian Nastase a fost, de asemenea, considerat un detinut model, iar judecatorii au luat in considerare si faptul ca acesta este cadru universitar, a avut o cariera politica importanta si vine dintr-o familie buna.

Motivarea deciziei magistratilor din cadrul Judecatoriei Sectorului 4 a fost necesara pentru procurori pentru a face recurs. Pana cand acesta va fi solutionat de catre Tribunalul Bucuresti, fostul premier ramane la inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motivare eliberare Adrian Nastase, #eliberare conditionata Nastase , #stiri Adrian Nastase