Dosarul Zambaccian: DNA cere inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 10:58
1937 citiri
Dosarul Zambaccian: DNA cere inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase
Fostul premier Adrian Nastase

Procurorul de sedinta al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a cerut joi judecatorilor Instantei Supreme condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru luare de mita a fostului premier Adrian Nastase si, de asemenea, o pedeapsa cu inchisoare pentru santaj, in dosarul "Zambaccian".

Procurorul de sedinta a expus motivele de recurs ale DNA la decizia prin care Nastase a fost achitat in dosarul "Zambaccian".

In acelasi dosar, procurorul a mai cerut condamnarea Danei Nastase la pedeapsa cu inchisoarea pentru complicitate la luare de mita si majorarea pedepsei pentru Irina Paula Jianu, insa a mentionat ca pentru aceasta a intervenit prescriptia faptelor.

La termenul de joi, procurorul a mai solicitat judecatorilor Instantei Supreme confiscarea contravalorii foloaselor necuvenite dobandite de Adrian si Dana Nastase.

In martie 2012, un complet de trei judecatori de la Curtea suprema l-a condamnat pe Adrian Nastase la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si l-a achitat pentru infractiunea de luare de mita.

Magistratii au mai decis atunci achitarea sotiei lui Adrian Nastase, Daniela Nastase, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si pentru spalare de bani si condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la folosirea la autoritatea vamala de documente false.

ICCJ a mai hotarat condamnarea Irinei Jianu la trei ani de inchisoare pentru participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala.

#comdamnare Adrian Nastase, #Nastase dosar Zambaccian, #nastase pedeapsa, #Nastase inchisoare , #stiri Adrian Nastase