Instanta a decis: Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat

Marti, 12 Februarie 2013, ora 17:42
2138 citiri
Instanta a decis: Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat

Judecatoria Sectorului 4 a admis, marti, cererea lui Adrian Nastase de eliberare inainte de termen, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Fostul premier ramane in detentie pana la judecarea unui eventual recurs de catre Tribunalul Bucuresti.

Daca Tribunalul Bucuresti va mentine decizia Judecatoriei Sectorului 4, Adrian Nastase va fi pus in libertate.

"Astept o solutie in aceasta dupa-amiaza. Nu este definitiva. Cu siguranta se va face recurs, iar batalia finala va fi data de instanta de recurs", a declarat avocatul Ioan Cazacu.

In conditia in care judecatorul aproba cererea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, procurorii au la dispozitie trei zile pentru a face recurs la aceasta decizie.

"Recursul este suspensiv de executare. In trei zile vom sti daca se declara sau nu recurs, dupa care vor urma procedurile", a spus Ioan Cazacu.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Georgiana Gherman, a precizat, pe 9 ianuarie, ca potrivit reglementarilor in vigoare si in urma lucrarii redactate de Adrian Nastase, fostului premier i-au fost scazute din pedeapsa 45 de zile de detentie.

De asemenea Georgiana Gherman a spus ca potrivit Codului penal, persoanele in varsta de peste 60 de ani pot fi eliberate conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei privative de libertate.

Purtatorul de cuvant al ANP a mai afirmat ca avizul Comisiei de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a fost transmis instantei de judecata alaturi de celelalte documente necesare eliberarii conditionate a fostului premier.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare.

#eliberare Adrian Nastase, #proces Adrian Nastase, #eliberare conditionata Adrian Nastase , #stiri Adrian Nastase