Adrian Nastase: FMI ascunde un set de masuri extrem de dure

Luni, 09 Mai 2011, ora 13:47
2171 citiri
Adrian Nastase: FMI ascunde un set de masuri extrem de dure

FMI ascunde un set de masuri 'extrem de dure" pe care le tine secrete, considera Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, care scrie, pe blogul sau, ca Fondul vizeaza mai ales sistemul medical, transmite NewsIn.

"Din cate stiu eu, Delegatia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia in legatura cu un text pe care, oricum, il tin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic - inclusiv la Oltchim)", spune fostul premier.

El mai anunta ca a pregatit deja o nota "cu unele observatii in legatura cu felul in care este condusa, de sapte ani, politica economica a Romaniei de catre Regimul Basescu", pe care o posteaza tot pe blog.

Saptamana trecuta, dupa o intalnire cu UNPR, Jeffrey Franks declara ca opozitia a refuzat sa se intalneasca cu delegatia partenerilor internationali. In replica, reprezentantii opozitiei au sustinut ca nu au de ce sa se intalneasca cu FMI, deoarece considera ca masurile agreate de Fond nu au avut rezultatele scontate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#adrian nastase, #fmi, #masuri fmi , #stiri Adrian Nastase