Nastase se duce la inchisoare: Ce avere il asteapta dupa 2 ani

Joi, 21 Iunie 2012, ora 18:13
3302 citiri
Nastase se duce la inchisoare: Ce avere il asteapta dupa 2 ani

Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". Cunoscut si ca "Nastase patru case", el are, conform declaratiei de avere, un singur imobil.

Nastase, care acum se afla in spital dupa ce a incercat sa se sinucida in noaptea de miercuri spre joi, cand trebuia sa fie ridicat de politie pentru a fi pus in arest, primeste bani de la mai multi angajatori, inclusiv statul roman, are o ferma la Cornu si o adevarata colectie de arta.

Fostul premier are, conform declaratiei de avere de anul trecut, o locuinta in Bucuresti, cu o suprafata de aproape 279 metri patrati, dobandita in 2004, in ciuda faptului ca numele lui Nastase este de multe ori alaturat sintagmei "patru case".

De altfel, conform declaratiei de avere, singura masina detinuta de Adrian Nastase este un Mitsubishi din 2006.

Conform declaratiei de avere a lui Adrian Nastase din 15 iunie 2011, fostul sef al PSD are trei terenuri dobandite in perioada 1999-2001 pe care le detine alaturi de sotia sa, Dana Nastase. Terenul agricol din posesia sotilor Nastase are o suprafata de 1,77 hectare, iar portiunea de padure din proprietatea lor are 0,22 hectare. De altfel, terenul intravilan din Bucuresti detinut de cei doi are o suprafata de 140,77 mp.

In posesia liderului politic se mai afla o colectie de timbre in valoare de peste 450 de dolari si alte obiecte din argint in valoare de peste 1.000 de dolari, la care se alatura icoane, obiecte de cult si alte obiecte decorative.

In ceea ce priveste contul bancar, Adrian Nastase detinea la data completarii declaratiei de avere aproape 2.200 euro in doua conturi bancare la BCR si BRD, dar si 7.439 lei intr-un cont Banc Post.

Conform aceleiasi declaratii de avere din vara anului trecut, fiul cel mic al familiei Nastase a primit, din partea Fundatiei D. Sturzu o bursa de studii in valoare de 40.000 de euro.

In ceea ce priveste veniturile salariale ale lui Adrian Nastase, la data completarii declaratiei de avere, el avea un salariu anual de 60.000 de lei pentru functia sa de deputat, peste 36.000 de lei anual pentru functia de profesor la Universitatea Dimitrie Cantemir si 11.231 lei pentru postul sau de la facultatea Nicolae Titulescu.

Sotia sa, Dana Nastase a castigat si ea tot din job-ul de profesor aproape 70.000 de lei de la aceleasi doua facultati la care lucreaza si fostul premier. De altfel, tot Dana Nastase a castigat, din vanzarea de produse agricole 295.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avere adrian nastase, #sinucidere Nastase, #tentativa sinucidere Nastase , #Avere