Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ziua Victoriei, sarbatorita in Europa si Rusia

Ziua Victoriei, sarbatorita in Europa si Rusia

Din 1945 pana in zilele noastre, in Europa se sarbatoreste, la 8 mai, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite.

Pentru ca la Moscova trecuse miezul noptii cand a fost semnat tratatul predarii Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Uniunea Sovietica si, ulterior, Federatia Rusa si unele state foste sovietice au marcat ziua predarii Germaniei la 9 mai.

Din punct de vedere istoric, fortele germane combatante in Al Doilea Razboi Mondial au semnat predarea neconditionata la 7 mai, insa liderii aliati au convenit sa astepte pana a doua zi la amiaza pentru a face anuntul simultan la Washington, Londra si Moscova.

Ziua Victoriei nu a marcat insa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intrucat Japonia nu s-a predat pana la 15 august 1945.

In Europa, anul acesta, se sarbatoreste implinirea a 70 de ani cu o serie de ceremonii deschisa inca de joi, cand liderii statelor baltice, Cehiei, Slovaciei, Romaniei, Spaniei, Bulgariei, Ciprului si Croatiei, toate state membre UE ...citeste mai departe despre "Ziua Victoriei, sarbatorita in Europa si Rusia" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1037 ori