Ziua pledoariilor finale in Dosarul Angajarilor fictive. Dragnea e in Israel si probabil va lipsi

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 08:27
1123 citiri
Ziua pledoariilor finale in Dosarul Angajarilor fictive. Dragnea e in Israel si probabil va lipsi
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Inalta Curte a stabilit pentru miercuri pledoariile finale in procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Sedinta de judecata este programata sa inceapa de la ora 13:00. Liviu Dragnea ar putea lipsi astazi de la Inalta Curte, deoarece, potrivit unor surse politice, el s-ar duce intr-o vizita oficiala in Israel.

Oficial, liderul PSD nu a anuntat acest lucru. In schimb, a fost confirmata vizita premierului Viorica Dancila, care a aratat ca se duce in Israel la invitatia omologului sau, Benjamin Netanyahu.

Inedit: Confruntat cu fosta subordonata

In 21 martie, Dragnea a fost audiat la Inalta Curte unde a sustinut ca este nevinovat, ca a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor "barfe spuse la un sprit" si ca a ramas "tinta DNA".

De asemenea, liderul PSD a fost confruntat cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, in conditiile in care ei au dat declaratii contradictorii in instanta. Audierile si confruntarea au durat aproape sapte ore.

Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman. ...citeste mai departe despre "Ziua pledoariilor finale in Dosarul Angajarilor fictive. Dragnea e in Israel si probabil va lipsi" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea ICCJ, #Liviu Dragnea coruptie, #Liviu Dragnea magistrati, #Liviu Dragnea ultimul termen, #Liviu Dragnea sentinta , #Stiri Administratie