Ziua confruntarii: Carmen Dan, comandantul Jandarmeriei si Speranta Cliseru sunt audiati azi in Parlament

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 07:37
952 citiri
Ziua confruntarii: Carmen Dan, comandantul Jandarmeriei si Speranta Cliseru sunt audiati azi in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, dar si comandantul Jandarmeriei, Laurentiu Cazan, vor fi audiati, marti, la Comisia de Aparare din Senat cu privire la violentele din 10 august din Piata Victoriei.

Prima care ajunge in fata comisiei parlamentare este Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, de la ora 13:00. Ulterior, este asteptat comandatul Jandarmeriei, Laurentiu Cazan, de la ora 13:45. Incepand cu ora 14:30 va fi audiata si Carmen Dan, ministru de Interne.

Dezvaluiri din noaptea protestelor - cum s-au luat deciziile in cladirea din spatele Guvernului. Plus: ce a facut ministrul Carmen Dan

Pentru ministrul de Interne este a doua audiere in fata comisiei, dupa ce in 21 august s-a prezentat din proprie initiativa in fata parlamentarilor. Carmen Dan a anuntat ca va merge la audieri si ca raportul clasificat privind protestele va ajunge, luni, la Comisia de aparare.

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sambata, la sedinta CExN, demisia ministrului de Interne pentru felul in care a gestionat protestele din 10 august. Aceasta a mai acuzat ca ministrul a vrut sa arate ca toata responsabilitatea pentru evenimentele din 10 august este a prefectului Capitalei, o persoana apropiata primarului general.

Ministrul de Interne a anuntat luni ca va raspunde acuzatiilor la Comisia de aparare din Senat.

Audierea prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, care ar fi trebui sa aiba loc pe 27 august, nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, doar 6 din cei 13 membri ai comisiei fiind prezenti la sedinta. Prefectul Capitalei a spus atunci ca ordinul de evacuare a Pietei Victoria a fost dat dupa miezul noptii, in timp ce reprezentantii Jandarmeriei au sustinut ca ordinul s-a dat in jurul orei 23:11. De asemenea, prefectul Capitalei a mai afirmat ca nu a fost prezenta in centrul mobil de comanda, dar se afla intr-o cladire a Guvernului in noaptea protestelor.

Despre controversele iscate de ordinul de interventie dat jandarmilor la protestul din 10 august a vorbit si premierul Viorica Dancila care a anuntat, vineri, ca va avea o discutie cu ministrul de Interne si cu prefectul Capitalei despre acest ordin. Premierul vrea sa lamureasca si o inregistrarea video, aparuta in spatiul public, in care prefectul Capitalei este chestionata de un cetatean. Acesta ii cere sa vorbeasca despre protestul din 10 august si sa recunoasca faptul ca ministrul Carmen Dan si liderul PSD, Liviu Dragnea, au mintit. Prefectul a raspuns ...citeste mai departe despre "Ziua confruntarii: Carmen Dan, comandantul Jandarmeriei si Speranta Cliseru sunt audiati azi in Parlament" pe Ziare.com

#Carmen Dan audiata Parlament violente jandarmerie, #Laurentiu Cazan audiat Parlament violente, #Speranta Cliseru audiata Parlament protest , #Stiri Administratie