Ziua 20, protestele rezista: Oamenii au iesit din nou, in ciuda ploii, pentru a-si striga supararea in fata Guvernului

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 22:29
874 citiri
Ziua 20, protestele rezista: Oamenii au iesit din nou, in ciuda ploii, pentru a-si striga supararea in fata Guvernului
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit din nou in strada, duminica, pentru cea de-a douazecea zi la rand, pentru a protesta fata de incercarile Guvernului PSD-ALDE de a dezincrimina coruptia.

Desi celebra OUG 13 a fost abrogata printr-o alta ordonanta, OUG 14, ambele intra in dezbaterea Parlamentului saptamana aceasta, unde prima trebuie respinsa, iar cea de-a doua trebuie aprobata. In caz contrar, se vor aplica prevederile primei, care ii scapa pe corupti de raspundere.

Oamenii sunt nemultumiti de tot acest circ legislativ creat de Guvernul Grindeanu, coordonat de liderul PSD Liviu Dragnea, "singurul care stie programul de guvernare din scoarta-n scoarta", dupa cum singur spunea, astfel ca striga in continuare "Jos, Guvernul!" si "PSD, ciuma rosie!".

Demisia tardiva a ministrului Iordache, care si-a reprosat doar niste "probleme de comunicare", nu i-a multumit pe protestatari, iar atitudinea guvernantilor si a liderilor PSD si ALDE din ultimele zile, care continua sa-i sfideze pe oamenii din strada si au inceput sa organizeze contramanifestatii cu membri de partid adusi cu autocarele, nu a reusit decat sa-i supere si mai mult pe oameni.

Dupa ce apogeul manifestatiilor de strada a fost atins pe 5 februarie, cand 600.000 de romani au iesit in strada, dintre care jumatate s-au adunat in Piata Victoriei din Bucuresti, oamenii nu s-au mai strans in numar atat de mare la manifestatii, multi dintre ei preferand sa protesteze pasiv in timpul saptamanii si sa iasa in strada doar in weekend.

Asa s-a ajuns, sambata, la un nou protest al copiilor, la Bucuresti, la care au participat sute de familii si unde multi dintre cei mici au avut parte de prima lor lectie de educatie civica.

Manifestatii similare au avut loc si in alte orase ale tarii, iar protestele rezista si duminica.

Ziare.com va tine la curent LIVE cu evolutia manifestatiilor pasnice din tara si strainatate:

22:20 - Protestele din Piata Victoriei s-au incheiat, duminica seara, fara incidente, dupa ce cateva mii de oameni au iesit in strada, pe vant si ploaie, pentru a protesta in fata Guvernului.

Desi au fost mai putini decat de obicei, dupa 20 de zile de manifestatii neintrerupte, oamenii spun ca nu se vor opri pana Guvernul nu isi va da demisia si va fi inlocuit de un altul, care nu este compromis.

Foto: Ziare.com

21:25 - Varful demonstratiei de la Bucuresti a fost atins in jurul orei 21:00, cand cei aproape 3.000 de oameni adunati in ploaie au cantat imnul national si au aprins lanternele t ...citeste mai departe despre "Ziua 20, protestele rezista: Oamenii au iesit din nou, in ciuda ploii, pentru a-si striga supararea in fata Guvernului" pe Ziare.com

#proteste guvern Grindeanu, #proteste PSD februarie , #Stiri Administratie