Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zgonea: Am reusit sa intram in cartea de istorie cu cea mai proasta absorbtie a fondurilor UE

Zgonea: Am reusit sa intram in cartea de istorie cu cea mai proasta absorbtie a fondurilor UE


Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, considera ca Romania este stabila din punct de vedere macroeconomic, desi are cea mai proasta absorbtie a fondurilor europene, ceea ce a facut ca tara noastra sa "intre in cartea de istorie".

"Romania sta cel mai prost in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, iar din acest motiv am reusit sa intram si in cartea de istorie. Pe de alta parte, tara noastra beneficiaza de stabilitate macroeconomica, lucru care este foarte important pentru situatia generala a unui stat. Mesajul pe care doresc sa il transmit din partea domnului prim-ministru Victor Ponta este acela ca toate institutiile statului si-au fixat ca obiectiv major promovarea cresterii economice, Romania avand nevoie, la ora actuala, de un buget de investitii, si nu de un buget de austeritate. Bugetul de investitii poate stimula cresterea economica si crearea de noi locuri de munca", a declarat Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost identificate cinci zone cheie pentru a asigura dezvoltarea sustinuta a Romaniei.

"Este vorba in primul rand de modernizarea administratiei, pentru a deveni cat mai flexibila si a raspunde nevoilor cetatenilor. De asemenea, trebuie promovate investitiile in tehnologia informatiei si in sectorul digital, in paralel cu modernizarea agriculturii si accesul la energie cat mai ieftina. De asemenea, in perioada imediat urmatoare vrem sa facem un parteneriat intre Parlament si asociatiile care reprezinta mediul privat, pentru a beneficia de asistenta bazata pe experienta din piata in procesul de intocmire a noilor proiecte legislative", a mai adaugat Zgonea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2434 ori