Zeci de tone de azotat de amoniu si deseuri periculoase, confiscate de politie de la o firma din Salaj

Marti, 18 August 2020, ora 10:23
763 citiri
Zeci de tone de azotat de amoniu si deseuri periculoase, confiscate de politie de la o firma din Salaj
Azotat de amoniu confiscat de la o firma din Salaj FOTO: Politia Romana

Peste 30 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de politisti de la o societate comerciala din Salaj. Oamenii legii au luat aceasta masura deoarece ingrasamintele chimice nu erau depozitate corespunzator. De asemenea, de la firma controlata au fost confiscate si 30 de kilograme de deseuri periculoase.

In cazul societatii comerciale respective se fac cercetari intr-un dosar penal privind infractiunile de neluare a masurilor de eliminare totala ecologica a deseurilor periculoase si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice.

"La data de 17 august, politistii din cadrul Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase din Salaj au efectuat un control la o societate comerciala cu domeniu de activitate cultivarea cerealelor, in urma caruia au fost indisponibilizate 35 de tone de azotat de amoniu si 30 de kilograme de deseuri periculoase.

Actiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, depozitarea si folosirea produselor de protectie a plantelor", a transmits Politia Romana.

Astfel de activitati vor continua si in perioada urmatoare.

Aproximativ 30 de tone de azotat de amoniu pastrate necorespunzator, descoperite de politisti la Braila

VIDEO 35 de tone de azotat de amoniu depozitate in conditii improprii. Politia a deschis dosar penal ...citeste mai departe despre "Zeci de tone de azotat de amoniu si deseuri periculoase, confiscate de politie de la o firma din Salaj" pe Ziare.com

#azotat de amoniu, #substante periculoase, #deseuri periculoase, #Salaj, #politia , #Stiri Administratie