Zeci de perchezitii la suspecti care furau din camioane in mers: Prejudiciu de milioane de euro

Luni, 09 Martie 2020, ora 08:19
1035 citiri
Zeci de perchezitii la suspecti care furau din camioane in mers: Prejudiciu de milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) face, luni dimineata, zeci de perchezitii la persoane suspecte ca au furat din TIR-uri aflate in mers.

Astfel, procurorii au pus in executare, luni dimineata, 73 de mandate de perchezitie domiciliara in Bucuresti si judetele Ilfov, Arges, Prahova, Teleorman si Ialomita.

Dintre acestea, 18 sunt in baza unui ordin european de ancheta cu Franta, conform unui comunicat al DIICOT remis Ziare.com.

Perchezitiile vizeaza activitatea unor grupuri infractionale specializate in comiterea de furturi din autocamioane "TIR aflate in mers", fapte savarsite atat in Romania, cat si pe teritoriul altor state membre ale UE.

Potrivit sursei citate, prejudiciul se ridica la cateva milioane de euro, acesta urmand sa fie stabilit cu exactitate la finalul cercetarilor.

"In baza activitatilor de cooperare, la actiune participa si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana, reprezentanti ai Europol, precum si anchetatori francezi si olandezi. Suportul financiar si logistic a fost asigurat de Eurojust", se mai arata in comunicat.

Vezi si Francezii i-au arestat pe piratii strazilor, romanii care au speriat Europa

A.D. ...citeste mai departe despre "Zeci de perchezitii la suspecti care furau din camioane in mers: Prejudiciu de milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perchezitii DIICOT hoti camioane mers , #Stiri Administratie