Zeci de perchezitii inclusiv la vila "regelui" Cioaba. Evaziune si spalare de bani de 5 milioane de euro

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 08:45
1036 citiri
Zeci de perchezitii inclusiv la vila "regelui" Cioaba. Evaziune si spalare de bani de 5 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de perchezitii ale politistilor au loc, miercuri dimineata, in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune si spalare de bani cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro.

Una dintre perchezitii are loc la vila lui Dorin Cioaba, autointitulatul rege al rromilor.

In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice fac 28 de perchezitii in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor.

Conform Politiei, in perioada 2009 - 2014, reprezentantii mai multor firme ar fi creat un circuit infractional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in scopul eludarii obligatiilor fiscale.

Astfel, suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la baza operatiuni comerciale fictive, in valoare totala de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul firmelor controlate, ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost facute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societatilor, pentru disimularea provenientei ilicite a banilor.

In urma perchezitiilor, 32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti pentru audieri. ...citeste mai departe despre "Zeci de perchezitii inclusiv la vila "regelui" Cioaba. Evaziune si spalare de bani de 5 milioane de euro" pe Ziare.com

#perchezitii evaziune spalare bani Cioaba , #Stiri Administratie