Vot de urgenta pentru o lege care-i lasa pe parinti sa stea acasa cand sunt inchise scolile. Firmele platesc, statul deconteaza

Marti, 10 Martie 2020, ora 16:00
1125 citiri
Vot de urgenta pentru o lege care-i lasa pe parinti sa stea acasa cand sunt inchise scolile. Firmele platesc, statul deconteaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii PSD vor vota joi, in procedura de urgenta, un proiect de lege potrivit caruia parintii isi pot lua liber de la locul de munca pentru a sta acasa cu copiii, in situatia inchiderii temporare a scolilor.

"Vom sustine in Parlament si in comunitatile conduse de alesi locali PSD toate masurile menite sa contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus. Vom vota joi, in procedura de urgenta, proiectul de lege prin care parintii isi pot lua liber de la munca pentru a sta acasa cu copiii in situatia inchiderii temporare a scolilor si am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator sa se deconteze din taxele si impozitele colectate de stat de la firme", a anuntat, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El adauga ca parlamentarii PSD vor prelua si vota si orice propunere vine de la Raed Arafat, avand in vedere ca secretarul de stat nu are drept de a initia proiecte de lege.

"Vom vota in regim de urgenta toate masurile legislative absolut necesare in acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente si materiale sanitare si asigurarea finantarii acestora.

In colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa in dezbatere publica o serie de masuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus", mai anunta presedintele interimar al PSD.

Proiectul PSD-ALDE, depus acum un an. Tot PSD refuzase procedura de urgenta pe care o aplica acum

Proiectul de lege a fost depus in urma cu un an, in martie 2019, de mai multi deputati 2 deputati de la PSD (Boboc Valentin Gabriel si Ciuhodaru Tudor) si 6 de la ALDE (Avram Constantin, Calota Florica Ica, Cataniciu Steluta-Gustica, Cucsa Marian-Gheorghe, Cupa Ion, Lovin Dumitru).

In iulie anul trecut a fost adoptat de Senat in septembrie anul trecut Camera a respins solicitarea de a fi discutat in procedura de urgenta. Proiectul a primit aviz favorabil de la Comisia pentru Drepturile Omului, Comisia pentru Invatamant, Comisia Juridica, Comisia pentru Sanatate si Familie si Comisia pentru munca si protectie sociala.

Aviz negativ au dat Comisia de buget, finante si banci si Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Pe 10 februarie a fost inscris pentru vot final in plenul Camerei, insa a fost retrimis la Comisia pentru munca si protectie sociala pentru un raport suplimentar. Termenul de depunere pentru acest raport a fost de 17 martie, insa, iata, social-democratii au ...citeste mai departe despre "Vot de urgenta pentru o lege care-i lasa pe parinti sa stea acasa cand sunt inchise scolile. Firmele platesc, statul deconteaza" pe Ziare.com

#proiect lege parinti concediu carantina coronavirus, #scoli inchise parinti lege stat acasa , #Stiri Administratie