Adrian Moraru: Vom fi curatati unul cate unul. Dumnezeu nu va da cu parul, va da cu portofelul

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 09:10
2118 citiri
Adrian Moraru: Vom fi curatati unul cate unul. Dumnezeu nu va da cu parul, va da cu portofelul
Foto: Facebook Adrian Moraru

Dragnea si Tariceanu s-ar parea ca nu mai au nicio limita, au o mentalitate de tip Erdogan, in care orice poate fi facut, la un moment dat, cu orice risc. Traim unul dintre ultimele momente in care, daca nu ne unim fortele, vom fi curatati unul cate unul, afirma directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Moraru apreciaza ca presedintele Iohannis nu este pe masura asteptarilor pietii: "Oamenii au pe cortex standardul de presedinte care se implica."

Directorul IPP considera ca asaltul PSD asupra justitiei poate fi oprit doar daca partidele de opozitie vor reusi sa se conecteze si situatia optiunilor oamenilor se va vedea clar in sondaje.

Duminica seara au protestat in jur de 15 mii de oameni. Multi, putini? In orice caz, pare ca nu au speriat PSD.

Mi se par putini. Dar cand nu reusesc sa conving pe cineva, nu e vina lui, ci a mea, ca nu am reusit sa explic corect problema. Exista desigur si o anumita oboseala a protestului, dar si problema ofertei politice alternative.

Nu vreau sa fiu mai critic decat e cazul, nu sunt consultant sau analist, dar partidele trebuie sa inteleaga ca neaderenta la ele este si pentru ca nu rezoneaza foarte mult cu probemele oamenilor.

Dar a fost considerat un mare succes faptul ca opozitia de-abia s-a unit si a coborat in strada.

Nu a fost o unire. O serie de grupuri civice, coagulate cu mare efort de-a lungul protestelor, impreuna cu o serie de ONG-uri au chemat la consultari.

Aceste grupuri civice nu isi aroga dreptul de a vorbi in numele tuturor protestatarilor. Coagularea are ca scop construirea unui dialog si formularea unor cerinte pentru ca nu poti vorbi cu strada in general. Dar nu a existat nicio clipa pretentia ca noi reprezentam intreaga Piata.

Deci primul pas a fost de coagulare a acestor grupuri civice, despre care eu am descoperit cu suprindere ca nu au avut niciun dialog intre ele.

Cum asa? Nu sunt ele instrumentele perfect coordonate ale "statului paralel"?

Doar daca "statul paralel" mentine grupurile acestea in clandestinitate, fara sa stie unul de celelalte.

Citeste interviul integral pe Ziare.com.

#Adrian Moraru IPP, #modficare legi justitie, #proteste Legi Justitie, #Klaus Iohannis Legi Justitie , #Stiri Administratie