Vlad Voiculescu: Bucurestenii ajung, ca-n comunism, sa inghete in apartamente si sa astepte apa calda

Sambata, 08 Februarie 2020, ora 21:40
1263 citiri
Vlad Voiculescu: Bucurestenii ajung, ca-n comunism, sa inghete in apartamente si sa astepte apa calda
Foto: Facebook / Vlad Voiculescu

Candidatul PLUS la Primaria Capitalei, Vlad Voiculescu, ii cere primarului general, Gabriela Firea, sa inceteze scandalurile impotriva operatorilor responsabili cu agentul termic in Bucuresti si sa incurajeze echipele de interventie ale ELCEN si Termoenergetica sa lucreze impreuna pentru a remedia avariile.

Conform unui comunicat PLUS, Voiculescu atrage atentia asupra urgentei in a depune cererea de finantare pentru cei 176 de milioane de euro, bani europeni dedicati exclusiv Bucurestiului in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, pentru inlocuirea retelelor de termoficare.

"Incompetenta si scandalurile s-au lipit de administratia Firea ca timbrul de plic! Unul cu destinatie, din pacate, in trecut: in plina iarna, bucurestenii ajung, ca-n comunism, sa inghete in apartamente si sa astepte apa calda ca pe un dar de la Dumnezeu.

Exemplul de astazi este naucitor - 300 de blocuri din doua sectoare ale Capitalei sunt si la aceasta ora fara agent termic.

Fara o administratie profesionista, aplecata asupra nevoilor bucurestenilor si nu a intereselor personale, orgoliilor nemasurate, sistemul de incalzire centralizata se indreapta spre colaps", a declarat Voiculescu.

Fara caldura si apa calda in Bucuresti. Firea acuza un sabotaj, ELCEN prezinta faptele: Riscul unui colaps total e tot mai aproape

Potrivit aceleiasi surse, in 2018, numarul avariilor din Bucuresti ajunsese la 3.500, cu pierderi de apa de 1300 m3/h vara si 2600 m3/h iarna, in timp ce pierderile de energie au ajuns la 1,45 milioane de gigacalorii/an.

"Anul trecut, bucurestenii au avut parte de intreruperi tot mai dese ale energiei termice. Iar datoriile s-au inmultit. Numai saptamana aceasta, producatorul de energie termica, ELCEN, i-a transmis primarului Gabriela Firea o plangere prealabila prin care solicita plata a 294 de milioane de lei, restante la plata subventiei", precizeaza PLUS.

Se mentioneaza ca sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti are 955 km de retea primara (adica de la centralele de productie catre punctele termice din oras), din care peste 70% cu o vechime mai mare de 25 de ani, si aproape 3.000 km de retea secundara (de la punctele termice catre blocuri), din care circa 50% cu o vechime de peste 25 de ani.

Sunt mentionate si doua "povesti de succes", fiind oferite ca exemple cazul Varsoviei si cel al Chisinaului.

"In cazul capitalei Poloniei, autoritatile au decis concesionarea separata a sistemelor de distributie si, respectiv, de ...citeste mai departe despre "Vlad Voiculescu: Bucurestenii ajung, ca-n comunism, sa inghete in apartamente si sa astepte apa calda" pe Ziare.com

#Vlad Voiculescu primarie, #ELCEN apa calda, #Firea apa calda , #Stiri Administratie