"Vila lui Basescu", ocupata de americani

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 16:20
1873 citiri
"Vila lui Basescu", ocupata de americani

Departamentul de Stat a semnat un contract cu Guvernul Romaniei pentru inchirierea Vilei Dante, proprietatea urmand sa fie noua resedinta a sefului misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti.

Premierul Victor Ponta anunta marti ca Vila Dante, care apartine Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, va fi inchiriata ambasadei unei tari prietene Romaniei, contractul urmand sa fie semnat miercuri sau joi. Seful Guvernului nu a mentionat ambasada carui stat va inchiria imobilul.

"Departamentul de Stat a semnat un contract cu Guvernul Romaniei pentru inchirierea vilei Dante. Proprietatea va fi noua resedinta a sefului misiunii diplomatice a SUA din Bucuresti", a precizat joi Ambasada SUA, la solicitarea Agerpres.

Ponta afirma, la inceputul lunii octombrie, ca Vila Dante ar urma sa fie inchiriata unei ambasade contra unei sume de aproximativ 20.000 de euro pe luna.

In vara anului trecut, in contextul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, premierul Victor Ponta a sustinut ca are date ca Vila Dante a fost pregatita, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului.

Vila Dante are o suprafata construita de 936 metri patrati, o suprafata desfasurata de 2.670 metri patrati si un teren aferent de 4.240 metri patrati, fiind dotata cu piscina si sala de fittnes si avand iesire spre lacul Herastrau.

#Vila Dante Ambasada SUA, #Vila Dante Traian Basescu, #Vila Dante inchiriata ambasada , #Stiri Administratie