Cod rosu de inundatii

Marti, 29 Iulie 2014, ora 14:42
1375 citiri
Cod rosu de inundatii

Hidrologii au prelungit, marti, codul portocaliu de inundatii emis luni pentru mai multe judete din zonele sudice ale tarii si au emis un cod rosu de inundatii penru judetele Gorj si Valcea.

Astfel, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis un cod rosu de inundatii in Gorj si Valcea, valabil marti, de la ora 14.15 pana la ora 23.00. Avertizarea va afecta raurile Gilort, Lotru, Cerna si cursul superior al Oltetului.

In aceste zone se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea cotelor de pericol.

Totodata, INHGA a extins codul portocaliu de inundatii emis luni pana miercuri la pranz, precizand ca in mai multe judete se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie.

Inundatiile ameninta ...citeste mai departe despre "Viiturile ameninta in continuare: Cod rosu de inundatii in Oltenia, codul portocaliu, prelungit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cod portocaliu inundatii, #cod portocaliu viituri, #inundatii sud, #judete inundatii , #Stiri Administratie