Vicepresedinte PSD: Nu cred ca asistam la o lovitura de stat. PSD nu va organiza contramanifestatii

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 13:00
1165 citiri
Vicepresedinte PSD: Nu cred ca asistam la o lovitura de stat. PSD nu va organiza contramanifestatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepresedinte PSD Mihai Chirica a declarat, luni, ca nu se poate vorbi despre o lovitura de stat in cazul protestelor din tara si a dat asigurari ca PSD nu va organiza contramanifestatii.

"Nu cred ca asistam neaparat la o lovitura de stat. O lovitura de stat in primul rand se programeaza de cei care vor sa preia puterea. In momentul de fata, nu s-a aratat neaparat o structura care vrea sa preia puterea. Prin urmare, e un val de emotie", a declarat vicepresedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, la RFI.

Vicepresedintele PSD considera, totusi, ca prezenta presedintelui Klaus Iohannis intre manifestanti "nu a fost potrivita".

"Nu a fost potrivita, pentru ca nu putea aduce un element de discutie intre sa spunem tabere, daca putem vorbi despre tabere, ci dimpotriva, a incitat o parte dintre manifestanti, astfel incat pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reala a unei democratii", a spus Chirica.

El a sustinut ca PSD nu va organiza contramanifestatii: "PSD cu siguranta nu va organiza contramanifestatii, asta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred ca se va pune vreodata in discutie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie in acest sens si probabil ca in zilele urmatoare va fi facuta publica".

In privinta celor doua ordonante, vicepresedintele PSD a declarat: "Eu cred ca ar trebui sa fie prezentate cat mai pe larg si pe intelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discutii interminabile poate si care pot stimula opinia publica intr-un sens negativ trebuie modificate in consecinta. Trebuie facuta o analiza cat se poate de rationala, pentru ca nu Romania a inventat legea amnistiei (...), trebuie vazut pana unde, daca este imperios necesar si daca trebuie adoptata solutia aceasta sau una care sa impace spiritele".

Declaratiile sale vin in contextul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca presedintele Iohannis s-a situat in afara legii cand a mers la protest si ca amplele manifestatii de duminica au fost un inceput de lovitura de stat.

Mai mult decat atat, Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a spus, duminica seara, ca social-democratii din toata tara planuiesc sa organizeze un miting masiv in Capitala, pentru sustinerea ordonantei privind gratierea condamnatilor.

Codrin Stefanescu facea aceste declaratii in timp ce in Bucuresti protestau in jur de 30.000 de persoane - si alte peste 10.000 in marile orase ale tari - fata de ordonantele pe care Guver ...citeste mai departe despre "Vicepresedinte PSD: Nu cred ca asistam la o lovitura de stat. PSD nu va organiza contramanifestatii" pe Ziare.com

#contramanifestatii PSD, #lovitura stat PSD , #Stiri Administratie