Vicepremierul Daniel Constantin, vizat de Fisc. Banii pe care-i datora lui Voiculescu ar putea fi luati direct de stat

Joi, 02 Martie 2017, ora 16:26
944 citiri
Vicepremierul Daniel Constantin, vizat de Fisc. Banii pe care-i datora lui Voiculescu ar putea fi luati direct de stat
Foto: Facebook / Daniel Constantin

ANAF s-a adresat Judecatoriei Buftea cerandu-i sa faca lumina in privinta unui imprumut luat de vicepremierul Daniel Constantin de la Dan Voiculescu. Fiscul vrea sa recupereze prejudiciul din dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare si la plata a peste 60 de milioane de euro.

Procedura a fost deschisa in instanta pentru ca ANAF nu stie exact ce suma mai are sa ii returneze Daniel Constantin lui Dan Voiculescu si, prin urmare, cati bani poate recupera in acest fel. Fiscul cere ca suma de bani restanta sa intre in conturile statului, informeaza Digi24.

Fostul presedinte al PC Daniel Constantin a imprumutat bani in doua transe de la fondatorul partidului, Dan Voiculescu, suma totala ridicandu-se la 295.000 de euro. Prima transa, de 100.000 de euro, a fost luata in 2008, iar scandenta a fost anul trecut. Scandenta pentru a doua transa este anul acesta.

Imprumututile apar in declaratia de avere a vicepremierului Daniel Constantin, depusa la Guvern in data de 3 februarie 2017.

Dan Voiculescu a fost incarcerat in 2014, dupa ce a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA. In luna ianuarie, cererea de liberare conditionata depusa de Dan Voiculescu a fost respinsa.

Daniel Constantin nu a fost singurul care a imprumutat bani de la el. In declaratiile de avere ale fostului senator Dan Voiculescu mai apar cu diverse sume Mihai Gadea si sotia lui, Agatha-Kundri, dar si una din fiicele sale, Camelia Voiculescu.

Vezi aici declaratiile de avere ale lui Dan Voiculescu. ...citeste mai departe despre "Vicepremierul Daniel Constantin, vizat de Fisc. Banii pe care-i datora lui Voiculescu ar putea fi luati direct de stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANAF conturi Daniel Constantin Voiculescu, #ANAF recuperat prejudiciu Voiculescu , #Stiri Administratie