Vasilescu (BNR): Banii cash sunt cei mai periculosi in raspandirea unei epidemii. Avantajul e ca ii putem spala, cu apa si sapun

Duminica, 08 Martie 2020, ora 15:44
867 citiri

Consilierul de strategie al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, spune ca este o prostie ca oamenii sa isi faca provizii in eventualitatea izbucnirii unei epidemii de COVID-19 si avertizeaza ca banii cash sunt o metoda de transmitere a virusului.

"E o prostie sa faci provizii, daca ar fi sa vina o molima si sa ai de facut provizii, pe cat timp faci asta? Faci pe trei saptamani, pe patru saptamani?!", a intrebat retoric economistul BNR la Digi 24.

Vasilescu spune ca singura "provizie" pe care si-a facut-o el in aceasta perioada, a fost sa renunte la folosirea banilor cash.

"Nu mai umblu cu bani in buzunar. Banii sunt cei mai periculosi, cand e vorba de raspandirea unei epidemii, asa ca am renuntat la cash", a mai spus Vasilescu.

Consilierul BNR a vorbit si despre faptul ca Romania are un avantaj din acest punct de vedere, pentru ca avem bani din plastic si acestia pot fi spalati.

"Noi avem posibilitatea sa-i spalam, pentru ca sunt din plastic. Banii de plastic au doua caracteristici, sunt greu de falsificat si pot fi spalati, la propriu, cu sapun si cu apa", a mai spus economistul. ...citeste mai departe despre "Vasilescu (BNR): Banii cash sunt cei mai periculosi in raspandirea unei epidemii. Avantajul e ca ii putem spala, cu apa si sapun" pe Ziare.com

#Vasilescu banii pericol epidemie coronavirus , #Stiri Administratie