Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Crește ajutorul pentru înmormântare, odată cu majorarea salariului mediu brut

Crește ajutorul pentru înmormântare, odată cu majorarea salariului mediu brut

Odată cu creșterea salariului mediu brut pe economie, de la 1 ianuarie 2022, s-a majorat și ajutorul financiar pe care îl primesc rudele unei persoane decedate.

Până acum, câștigul salarial mediu brut era de 5.380 de lei, iar de la 1 ianuarie 2022 ajunge la valoarea de 6.095 de lei, scrie bzi.ro.

Cuantumul ajutorului de deces se va acorda diferențiat, astfel:

– suma de 6.095 de lei va fi acordată persoanelor asigurate în sistemul public de pensii sau în cazul decesului unui pensionar;

– suma de 3.048 de lei va fi acordată în cazul decesului unui membru de familie al persoanei asigurate sau al pensionarului.

Ajutorul de deces se achită unei singure persoane, care dovedeşte cu documente că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz:

a) soţul supravieţuitor;

b) copilul;

c) părintele;

d) tutorele;

e) curatorul;

f) oricare altă persoană. ...citeste mai departe despre "Crește ajutorul pentru înmormântare, odată cu majorarea salariului mediu brut" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 452 ori