Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti

Duminica, 29 Martie 2015, ora 20:29
1087 citiri
Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti
Foto: Samuel Mutzner/Gradina Cismigiu

Procurorii anticoruptie au descoperit ca fostul ministru de Finante Darius Valcov a cumparat tablouri, prin intermediari, de la casele de licitatii Artmark si AraArt, potrivit unor surse judiciare.

Sursele au declarat pentru Agerpres ca senatorul i-ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in anul 2013, pentru a achizitiona opere de arta.

De asemenea, procurorii DNA ar fi descoperit 29 de tablouri in locul in care Valcov intentiona sa isi deschida o galerie de arta, intr-un imobil din zona Dorobanti.

Tablourile lui Valcov valorau o avere: Cat costau operele de arta si cum a pus mana pe ele

Fostul ministru de Finante voia sa isi deschida galeria pe strada Stokholm nr. 16, sector 1, adresa la care au fost gasite cele 29 de tablouri semnate, printre altii, de Pablo Picasso, Victor Brauner, Andy Warhol, Stefan Luchian, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihail Ciobanu, Rudolf Negely, Iosif Iser si Nicolae Tonitza.

DNA a detaliat, vineri, ce lucrari au fost gasite ...citeste mai departe despre "Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti" pe Ziare.com

#Darius Valcov tablouri, #Darius Valcov tablouri galerie arta, #Darius Valcov galerie arta Dorobanti , #Stiri Administratie