Romanii s-au mobilizat si au donat alimente Spitalului de lepra din Tichilesti, dupa apelul pe Facebook

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 15:26
1198 citiri
Romanii s-au mobilizat si au donat alimente Spitalului de lepra din Tichilesti, dupa apelul pe Facebook
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma cu cateva zile reprezentantii singurului spital din Romania care trateaza bolnavii de lepra, din judetul Tulcea, la cativa kilometri de Isaccea, au facut un apel pe Facebook catre donatori, deoarece banii alocati de stat nu le ajung sa ii ingrijeasca pe pacienti.

In urma apelului, multi oameni s-au mobilizat si au strans diverse alimente - fructe, legume, apa, zahar etc - pentru a fi donate spitalului Tichilesti, arata TVR 1.

Reprezentantii spitalului spun ca au alocati pe zi 11 lei pentru fiecare bolnav si ca banii nu ajung. Inainte aveau o gradina in curtea spitalului si cultivau acolo legume, dar s-a renuntat la aceasta, asa ca acum este tot mai greu.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a fost informata despre situatie si a transmis ca va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichilesti de la prevederile HG 665/2016 privind alocatia de hrana acordata in unitatile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrana.

Iata anuntul pe Facebook de la care a pornit campania de donare de alimente:

"Va scriu in speranta ca sunt gospodari care pot si isi doresc sa faca un bine. As vrea sa ii rog sa doneze, sau sa daruiasca, sau sa faca pomana cu cateva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din Romania care ingrijeste bolnavi de lepra - Spitalul Tichilesti (Isaccea, judetul Tulcea) . In prezent, mai avem zece pacienti internati. Problema e ca statul aloca doar 11 lei/zi/om pentru hrana. Suma este foarte mica pentru a putea asigura trei mese pe zi, si preturile la alimente sunt asa cum stim cu totii. Daca e cineva dispus sa doneze, sa stiti ca nu avem nevoie de cantitati mari, ci doar cat sa punem pentru iarna niste castraveti la murat, un bidon de varza, cateva (20-30) de borcane de compoturi si gem. Orice e bine-venit. Totul pentru zece persoane.

Putem veni noi (angajatii) sa culegem, oriunde in Tulcea, Constanta, Braila, Galati. Sau, daca doriti sa ne vizitati, sa ne cunoasteti, va asteptam cu drag. Pentru orice informatii suplimentare, raspund la mesaj privat oricand, si putem comunica si telefonic. Va multumesc anticipat! Dumnezeu sa va dea spor si roade bogate!". ...citeste mai departe despre "Romanii s-au mobilizat si au donat alimente Spitalului de lepra din Tichilesti, dupa apelul pe Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donatii spital lepra Romania, #spital lepra Romania , #Stiri Administratie