V-ati pregatit ghetutele pentru Mos Nicolae? Traditii la noi si in intreaga lume

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 17:40
1116 citiri
V-ati pregatit ghetutele pentru Mos Nicolae? Traditii la noi si in intreaga lume
Foto: Pinterest

Seara de 5 decembrie este speciala pentru toti copiii. Ei stiu ca trebuie sa-si lustruiasca ghetutele sau cizmulitele, pentru ca Mos Nicolae va trece pe la ei sa le aduca daruri. Cei cuminti primesc dulciuri, cei neascultatori primesc de la Mos Nicolae o nuielusa, pentru a-i atentiona sa isi asculte parintii si bunicii.

Originea acestei traditii este in povestea personajului legendar, care a existat cu adevarat in persoana episcopului cetatii Mira, din tinutul Lichia (pe meleagurile Turciei de astazi), persoana cu credinta netarmurita in Dumnezeu, ce a trait in secolul al IV-lea. Lui Nicolae de Mira ii sunt atribuite numeroase fapte bune fata de cei saraci si napastuiti, dar si miracole, numele sau traducandu-se prin "biruitor de popor". Provenind dintr-o familie instarita, la moartea parintilor sai, si-a daruit intreaga avutie celor nevoiasi.

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Mos Nicolae este povestea celor trei fete sarace, care neavand zestre, nu puteau sa se ...citeste mai departe despre "V-ati pregatit ghetutele pentru Mos Nicolae? Traditii la noi si in intreaga lume" pe Ziare.com

#traditii Mos Nicolae, #cadouri Mos Nicolae , #Stiri Administratie