USR critica acordul semnat de MAI cu Patriarhia: Contravine tuturor prevederilor din ordonantele militare

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 23:05
857 citiri
USR critica acordul semnat de MAI cu Patriarhia: Contravine tuturor prevederilor din ordonantele militare
Foto: Facebook/ Uniunea Salvati Romania - USR

Uniunea Salvati Romania (USR) a transmis, marti seara, ca implicarea cadrelor Ministerului de Interne in distribuirea Sfintelor Paste si a Luminii sfinte este "inoportuna si imprudenta" si contravine masurilor de distantare sociala.

"Traditiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitima. Pastele a fost si va fi intotdeauna o sarbatoare esentiala pentru un popor majoritar crestin.

Insa implicarea cadrelor Ministerului de Interne intr-un efort national care contravine tuturor recomandarilor oficiale privind distantarea sociala, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonantele militare emise pana acum o consideram inoportuna si imprudenta", a transmis, marti seara, USR.

Potrivit USR, semnalul pe care ministrul de Interne Marcel Vela l-a transmis in aceasta seara "este unul generator de confuzie in randul populatiei care, pe buna dreptate, se va intreba cand vorbesc autoritatile serios: Atunci cand insista pentru distantare sociala sau atunci cand creaza exceptii".

"Riscurile, mai ales pentru localitatile cu o densitate mare a populatiei, sunt importante si ministrul Vela ar fi trebuit sa le ia in serios, pentru binele nostru, al tuturor. Spunem aceste lucruri stiind ca speranta e de fapt sadita in fiecare dintre noi si constienti fiind ca doar impreuna, responsabili, putem sa depasim aceasta criza", a mai transmis USR.

Marcel Vela a prezentat acordul semnat intre Ministerul Afacerilor Interne si Patriarhie privind actiunile cu ocazia Pastelui. Lumina Santa de la Ierusalim va fi distribuita de catre voluntari si patrulele existente sub coordonarea MAI aflate in misiune.

Iata ce contine protocolul - Marcel Vela anunta in ce conditii se va lua Lumina de Paste ...citeste mai departe despre "USR critica acordul semnat de MAI cu Patriarhia: Contravine tuturor prevederilor din ordonantele militare" pe Ziare.com

#Uniunea Salva i Romania vela, #Uniunea Salva i Romania USR acord , #Stiri Administratie