Uniunea Europeana isi redeschide granitele pentru sezonul turistic

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 15:27
385 citiri
Uniunea Europeana isi redeschide granitele pentru sezonul turistic
Foto Pixabay.com

Echilibru subtil intre masurile sanitare legate de noul coronavirus si necesitatea economica: Uniunea Europeana isi redeschide miercuri granitele in mijlocul sezonului estival, relateaza AFP.

UE a autorizat zboruri provenind din 14 tari de pe toate continentele, plus cele din China, cu singura conditie ca aceasta sa primeasca pe teritoriul sau vizitatori "neesentiali" din UE, ceea ce momentan nu este cazul.

Fructul negocierilor dificile, aceasta lista adoptata marti si care urmeaza sa fie revizuita in doua saptamani se bazeaza "in principal" pe criterii epidemiologice.

Vor fi admisi in UE si spatiul Schengen turisti veniti din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay.

Statele Unite, tara cea mai afectata de pandemie cu 125.928 de decese la aproape 2,6 milioane de cazuri, sunt excluse de pe lista, de asemenea si Brazilia, Rusia, India, Turcia si Israel.

Aeroportul din Corfu afisa miercuri saptesprezece zboruri charter din Germania, Irlanda, Austria si Elvetia.

Peste 3.200 de zboruri internationale au ajuns in 2019 in Corfu, cu turisti in principal britanici, germani, polonezi si italieni.

Europa, fostul epicentru al pandemiei, isi continua revenirea la normal: Muzeul Auschwitz-Birkenau a primit miercuri din nou vizitatori in Polonia, cinematografele si micile evenimente culturale si-au reluat activitatile in Austria si casele de toleranta s-au redeschis in Olanda.

Insa focare de COVID-19 exista in continuare si provoaca ingrijorari. In special in regiunea Lisabona au fost instituite din nou de o saptamana restrictii pentru evitarea multimilor si 19 cartiere din suburbiile capitalei portugheze se afla in carantina timp de doua saptamani incepand de miercuri, pentru a stopa raspandirea contaminarii zilnice in crestere.

Principala tara exclusa de pe lista Uniunii Europene - Statele Unite, unde epidemia continua cu noi cazuri si decese zilnice in crestere, in special in sudul si vestul tarii, unde mai multe state au ridicat unele restrictii.

Pe continentul american, situatia ramane ingrijoratoare si in America Latina si Caraibe, unde numarul deceselor ar putea depasi 400.000 in trei luni daca nu se vor lua masuri sanitare mai stricte, potrivit Organizatiei Panamericane a Sanatatii (OPS).

In Bolivia, in special, din ce in ce mai multi tineri sunt internati in unitati de terapie intensiva. ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana isi redeschide granitele pentru sezonul turistic" pe Ziare.com

#vacanta, #UE, #turism , #Stiri Administratie