Un viceprimar din Bucuresti se razboieste cu rusii. Moscovei nu-i convine redenumirea unui parc din Capitala

Sambata, 19 August 2017, ora 19:36
887 citiri
Un viceprimar din Bucuresti se razboieste cu rusii. Moscovei nu-i convine redenumirea unui parc din Capitala
Foto: Facebook/Dan Cristian Popescu

Intentia de a redenumi un parc din Bucuresti care poarta numele lui Fiodor Tolbuhin, unul dintre cei mai importanti comandati ai Armatei Rosii care a terorizat Romania prin violuri si crime, continua sa creeze tensiune intre autoritatile din tara noastra si cele din Rusia.

Dupa ce purtatorul de cuvant al MAE rus, Maria Zaharova, a precizat ca spera ca Guvernul roman nu va permite redenumirea Parcului Tolbuhin din Bucuresti, viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu le transmite un mesaj dur rusilor.

"Speram ca autoritatile Romaniei nu vor permite incercari de rescriere a istoriei in contextul interesului reciproc de continuare a cooperarii militare memoriale fructuoase", a fost mesajul transmis de purtatorul de cuvant al MAE rus, Maria Zaharova.

Citeste si Aberatia zilei: Bucurestiul onoreaza un comandant al Armatei Rosii, care a facut prapad in Romania

In replica, viceprimarul Sectorului 2 spune ca va continua demersurile pentru schimbarea denumirii parcului.

"Dincolo de faptul ca aceasta reactie vine destul de tardiv, lucru ce pare sa confirme faptul ca sumele imense vehiculate in spatiul public pentru sustinerea aparatului de propaganda si informare rusesc nu sunt cheltuite tocmai eficient, remarc de asemenea memoria selectiva de care dau dovada reprezentantii rusi, reprezentanti care nu-si mai amintesc de tezaurul romanesc aflat la Moscova, nu recunosc si nu-si asuma atrocitatile oribile comise de regimul Stalin mai ales la adresa poporului roman din Basarabia, sau atitudinea soldatilor rusi care s-au comportat precum o armata de ocupatie, dar repeta cu obstinatie faptul ca ne-au salvat de nazisti.

Va multumim inca odata, desi cred ca in cei 50 de ani de trista amintire vi s-a multumit cu varf si indesat", a scris Dan Cristian Popescu pe Facebook.

Acesta a precizat ca romanii au destui oameni pe care sa ii cinsteasca si ca nu trebuie sa "onoreze numele unor invadatori".

"Prin urmare, voi continua demersurile pentru schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin si voi initia cat mai curand o consultare a bucurestenilor pentru gasirea unui nou nume parcului respectiv", a punctat Dan Cristian Popescu.

Totusi, oficialul a precizat ca isi exprima "speranta ca relatiile de orice natura dintre Romania si Rusia nu vor avea de suferit, dar in acelasi timp dezavuez ideea de a ne fi impuse versiuni denaturate ale istoriei". ...citeste mai departe despre "Un viceprimar din Bucuresti se razboieste cu rusii. Moscovei nu-i convine redenumirea unui parc din Capitala" pe Ziare.com

#parc Tolbuhin MAE rus, #parc Tolbuhin redenumire, #parc Tolbuhin Bucuresti , #Stiri Administratie