Un vaccin impotiva noului coronavirus la care lucreaza cercetatori ai Oxford University ar putea fi gata pana in septembrie

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 12:41
583 citiri
Un vaccin impotiva noului coronavirus la care lucreaza cercetatori ai Oxford University ar putea fi gata pana in septembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Un vaccin impotriva noului coronavirus, aflat in lucru la Oxford University, ar putea fi gata pana in septembrie, a declarat profesoara de vaccinologie Sarah Gilbert, care coordoneaza echipa de cercetatori, transmite Bloomberg.

Sarah Gilbert a declarat sambata publicatiei The Times ca este sigura in proportie de 80% sa vaccinul ar putea fi gata pana in septembrie.

Expertii au avertizat anterior ca dezvoltarea vaccinurilor dureaza de obicei ani de zile, iar in cazul vaccinului pentru coronavirus, acesta ar putea fi gata in cel mai bun caz in 12 pana la 18 luni.

In cazul echipei de la Oxford, nu este doar o banuiala si, pe masura ce trec saptamanile, avem mai multe date de analizat", a declarat Gilbert publicatiei londoneze.

Echipa condusa de Gilbert este una dintre zecile la nivel mondial care lucreaza la un vaccin si este cea mai avanata din Marea Britanie, a spus profersoara.

In timp ce Marea Britanie va intra in a patra saptamana de restrictii, un vaccin ar fi fundamental pentru relaxarea masurilor de limitare a circulatiei persoanelor si revenirea la o viata normala.

Gilbert a spus ca testele pe oameni pentru vaccin vor incepe in doua saptamani.

Declaratiile sale vin in contextul in care bilantul deceselor provocate de noul coronavirus a depasit 100.000 la nivel mondial. Sambata, numarul deceselor din Marea Britanie a atins 9.875, iar numarul persoanelor infectate a urcat la 78.991.

Producerea a milioane de doze de vaccinuri ar putea dura luni de zile. Gilbert a spus ca discuta cu guvernul britanic despre finantare si inceperea productiei inainte de obtinerea rezultatelor finale ale testelor, ceea ce ar permite oamenilor sa aiba acces imediat la vaccin, daca se va dovedi ca functioneaza.

Ea a adaugat ca succesul pana in toamna "este posibil, daca totul va decurge perfect".

Citeste cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume. ...citeste mai departe despre "Un vaccin impotiva noului coronavirus la care lucreaza cercetatori ai Oxford University ar putea fi gata pana in septembrie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vaccin coronavirus Oxford University septembrie , #Stiri Administratie