Un pod despre care se stia ca are probleme s-a rupt sub un tren de marfa. 5 vagoane au cazut intr-o rapa, un parau a fost poluat

Duminica, 12 August 2018, ora 12:41
922 citiri
Un pod despre care se stia ca are probleme s-a rupt sub un tren de marfa. 5 vagoane au cazut intr-o rapa, un parau a fost poluat
Foto: Captura Digi 24

Un pod din zona localitatii Carcea, din apropiere de Craiova, s-a rupt in momentul in care pe el trecea un tren de marfa. In urma incidentului, 5 dintre cele 23 de vagoane au ajuns intr-o rapa, iar trei au ramas atarnate.

Podul s-a rupt sub greutatea garniturii de tren. Prefectul de Dolj afirma ca podul era in reparatie si ca se stia ca are probleme. Trenul de marfa apartine unui operator privat, iar mecanicul de locomotiva era baut.

Catalin Cotoc, prim-adjunct din cadrul ISU Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX ca pe pod erau doua linii de cale ferata, dintre care una in constructie. "E posibil ca dintr-o eroare a mecanicului, trenul sa fi intrat pe linia aflata in constructie, podul s-a rupt, iar vagoanele au deraiat", a spus Catalin Cotoc.

Potrivit acestuia, podul s-a rupt pe o distanta de 50 de metri. Aceeasi sursa sustine ca cinci vagoane au cazut in rapa, iar trei sunt la aceasta ora in pericol de cadere.

Narcis Purcarescu, prefectul din Dolj, sustine ca podul era in reparatie si ca se stia ca exista o probleme la acesta, dar ca "e devreme sa stabilim vinovatii. Cercetarile sunt in curs".

Potrivit reprezentantilor ISU Dolj, din vagoanele trenului curge combustibil in paraul Fantanita. Autoritatile iau masuri pentru limitarea poluarii cursului de apa. Se pare ca, pana in acest moment, a fost afectat de poluare circa un kilometru din cursul apei. Reprezentantii Apelor Romane au transmis ca se intervine cu un buldozer pentru izolarea poluarii.

Mecanicul trenului de marfa care a deraiat in judetul Dolj era baut. Pe numele lui se va intocmi dosar penal pentru prezenta la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice.

"A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0,72 mg/l in aerul expirat. Se intocmeste dosar penal pentru prezenta la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice, infractiune specifica lucratorilor de cale ferata, si distrugerea sau semnalizarea fazica. In cazul producerii unor accidente feroviare, in ambele situatii este pedeapsa de la trei la zece ani inchisoare", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, Cosmin Gradinaru.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a informat ca trenul de marfa apartine unui operator privat si avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanta Slobozia - Veche Curtici si transporta produse petroliere.

Trenurile care circulau pe ruta Bucuresti-Craiova-Timisoara au intarzieri de pana la trei ore, iar circulatia a fost deviata prin Caracal. ...citeste mai departe despre "Un pod despre care se stia ca are probleme s-a rupt sub un tren de marfa. 5 vagoane au cazut intr-o rapa, un parau a fost poluat" pe Ziare.com

#tren marfa deraiat Dolj , #Stiri Administratie