Un studiu Harvard arata ca 12% dintre piloti sunt deprimati. Unii au chiar ganduri sinucigase

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 14:29
2232 citiri
Un studiu Harvard arata ca 12% dintre piloti sunt deprimati. Unii au chiar ganduri sinucigase
Foto: Arhiva Pixabay

Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard a scos la iveala ca 12,6% dintre piloti intrunesc criteriile pentru a fi diagnosticati cu depresie.

Prin comparatie, din populatia totala a SUA, doar 7% s-a confruntat cu episoade de depresie anul trecut, noteaza autorii studiului citat de CNN.

Oamenii de stiinta au decis sa permita celor intervievati - 3.500 de piloti - sa raspunda anonim, online. Cei mai multi dintre piloti se temeau sa raspunda, pentru a nu-si pune in pericol cariera.

S-a dovedit nu numai ca sufera de depresie si au ganduri sinucigase, dar multi dintre pilotii chestionati nici nu cauta ajutor, tot de teama sa nu-si piarda jobul.

Studiul a fost facut in perioada aprilie - decembrie 2015, plecand de la tragedia care a avut loc in Alpii francezi, cand un co-pilot deprimat al companiei Germanwings a prabusit intentionat avionul cu 150 de pasageri in care se afla.

Autorii studiului au facut tot ...citeste mai departe despre "Un studiu Harvard arata ca 12% dintre piloti sunt deprimati. Unii au chiar ganduri sinucigase" pe Ziare.com

#studiu piloti depresie, #piloti deprimati raport, #piloti ganduri sinucigase , #Stiri Administratie