Un pedofil iesit din inchisoare cu Marea eliberare a violat si jefuit o femeie, in centrul Bucurestiului

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 16:29
1253 citiri
Un pedofil iesit din inchisoare cu Marea eliberare a violat si jefuit o femeie, in centrul Bucurestiului
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat condamnat in 2008 la 10 ani de inchisoare pentru ca a violat o fetita de 13 ani, si care a fost liberat pe 19 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a Legii recursului compensatoriu, a fost arestat miercuri, acuzat fiind ca a violat si talharit o femeie in centrul Capitalei.

Conform Adevarul, Marius Florin Georgescu a savarsit fapta la doar trei zile de cand iesise din Penitenciarul Poarta Alba.

Totul s-a intamplat pe Calea Mosilor, in jurul orei 03:00 dimineata. Barbatul a violat o tanara de 33 de ani, dupa care i-a furat telefonul si suma de 50 de lei.

Marius Florin Georgescu a fost prins de politistii din Sectorul 2 si, joi, a fost prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Florin Marius Georgescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in 2008 pentru violarea unei fetite de 13 ani.

Zeci de violatori au iesit din inchisoare doar in prima saptamana

In perioada 19 - 23 octombrie, imediat dupa intrarea in vigoare a Legii recursului compensatoriu, au fost eliberati aproape 530 de detinuti. In final, insa, vor beneficia de aceasta lege peste 3.000 de detinuti, conform estimarilor neoficiale.

Dintre detinutii eliberati in prima saptamana de dupa intrarea in vigoare a legii, 47 au fost inchisi pentru violuri, iar 33 pentru crime.

"In ciuda faptului ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a dat asigurari ca detinutii liberati in baza acestei legi vor fi supravegheati de consilierii de probatiune, acest lucru nu este adevarat si toti cunoscatorii acestui domeniu spun ca sunt foarte mari sanse ca multi dintre beneficiarii legii sa se intoarca foarte repede in spatele gratiilor", au avertizat consilierii de probatiune.

"In primul rand, nu stiu cati dintre acestia se vor prezenta la noi, pentru ca nu stiu cati dintre ei indeplinesc cumulativ cele doua conditii: sa fie condamnati pe noul Cod Penal si sa aiba o pedeapsa mai mare de doi ani. In acelasi timp, noi nu supraveghem persoana in sine, ci modul in care aceasta respecta obligatiile emise de judecator atunci cand i-a eliberat", preciza atunci Crina Mocanu, presedinte sindicatul consilierilor de probatiune.

"Aici e vorba de schimbarea comportamentala, lucrul cu omul respectiv, nu putem garanta pentru nimeni. In acelasi timp, pentru ei ar trebui sa existe programe speciale, pentru ca ei au niste nevoi speciale. La acest moment n-am vazut nicio strategie a directiei nationale de probatiune si a Ministerului Justitiei in acest sens.

Exista posibilitate ...citeste mai departe despre "Un pedofil iesit din inchisoare cu Marea eliberare a violat si jefuit o femeie, in centrul Bucurestiului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#detinut liberat viol Bucuresti, #detinuti eliberati lege octombrie, #violatori eliberati Legea recursului compensatoriu , #Stiri Administratie