Un ministru din Guvernul Sorin Grindeanu este audiat la DNA

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 12:36
1007 citiri
Un ministru din Guvernul Sorin Grindeanu este audiat la DNA
Foto: Ziare.com

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu, a ajuns miercuri pentru audieri la DNA.

Potrivit televiziunilor de stiri, audierea este in calitate de martor, in dosarul privind elaborarea ordonantei de urgenta 13, privind modificarea Codurilor Penale, abrogata ulterior prin ordonanta de urgenta 14.

Gavrilescu nu a facut declaratii la sosire, in jurul orei 12:30, si a intrat grabita in sediul DNA.

DNA a inceput o ancheta cu privire la modul de elaborare a ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale in urma unui denunt formulat, in 24 ianuarie, de Mihai Politeanu, Elena Ghioc si Razvan Patachi, membri ai asociatiei "Initiativa Romania".

In denuntul de la DNA, membrii asociatiei "Initiativa Romania" ii acuza pe premierul Sorin Grindeanu si pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, de favorizarea faptuitorului si de prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.

Procurorii i-au audiat, saptamana trecuta, pe fostii secretari de stat de la Ministerul Justitiei Oana Schmidt Haineala si Constantin Sima, tot in calitate de martor, ambii declarand ca nu au contribuit la elaborarea OUG 13.

Oana Schmidt Haineala si Constantin Sima au fost secretari de stat la Ministerul Justitiei din 16 ianuarie pana in 3 februarie, cand Sectia pentru procurori a CSM a decis incetarea detasarii lor, la solicitarea procurorului general al Romaniei, care a aratat ca masura trebuie luata pentru a asigura derularea "in conditii de impartialitate" a dosarului de la DNA.

Dupa decizia CSM, procurorul Oana Schmidt Haineala a solicitat prim-ministrului incetarea calitatii de secretar de stat in Ministerul Justitiei.

In cadrul anchetei, DNA a cerut de la Ministerul Justitiei, in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea OUG 13.

DNA a mai solicitat transmiterea documentelor rezultate ca urmare a corespondentei interinstitutionale si interne, scrise sau prin posta electronica, cu privire la cele doua acte normative, precum si precizarea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, intocmirea si avizarea acestora.

Procurorul general confirma ca exista o ancheta DNA in legatura cu ordonantele pe Justitie

Fostul adjunct al lui Iordache a fost audiat la DNA. UPD ...citeste mai departe despre "Un ministru din Guvernul Sorin Grindeanu este audiat la DNA" pe Ziare.com

#Gratiela Gavrilescu audiata DNA, #ministrul Relatia cu Parlamentul DNA, #Gavrilescu DNA ordonanta 13 , #Stiri Administratie