Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Loterie cu premiul de 1 milion de lei pentru românii care se vaccinează: "La o treime din țară informația pur și simplu nu a ajuns"

Loterie cu premiul de 1 milion de lei pentru românii care se vaccinează: "La o treime din țară informația pur și simplu nu a ajuns"

Viceprim-ministrul Dan Barna anunţă că în viitoarea şedinţă de Guvern va fi aprobat, cel mai probabil, actul normativ care va reglementa acordarea de tichete persoanelor care se vaccinează anti-COVID, dar şi organizarea unei loterii cu un premiu de un milion de lei la care să participe persoanele care se vaccinează.

Conform lui Barna, în ceea ce priveşte beneficiile vaccinului, "există în continuare o treime de Românie la care pur şi simplu informaţia nu a ajuns" sau nu a ajuns într-o formă care să îi convingă.

Dan Barna a afirmat că creşterea numărului de îmbolnăviri confirmă faptul că necesitatea vaccinării este una reală, iar în acest context a arătat că rata scăzută de imunizare prin vaccin reprezintă "o preocupare" la nivelul Executivului.

Conform acestuia, cea mai utilă variantă de a-i convinge pe oameni să se vaccineze este ca aceia care s-au imunizat să fie exemple pentru ceilalţi.

"O persoană nevaccinată este în continuare un pericol major de răspândire a acestei boli. Am văzut că în cazul persoanelor vaccinate în acele relativ puţine cazuri în care s-a constatat un rezultat pozitiv simptomele au fost de neglijat, abia atunci putem vorbi de o banală răceală", a declarat Dan Barna, miercuri seară, la TVR.

El a susţinut că, în ceea ce priveşte beneficiile vaccinului, "există în continuare o treime de Românie la care pur şi simplu informaţia nu a ajuns" sau nu a ajuns într-o formă care să îi convingă.

"În momentul de faţă sunt modificări şi vorbim de Ordonanţa 55, avem toate avizele şi în următoarea şedinţă de Guvern foarte probabil va fi adoptată. Sunt mai multe măsuri acolo: acordarea de tichete de masă, avem de asemenea paşapoartele verzi pentru interiorul ţării, tot aşa un instrument pentru situaţia în care, dacă vor fi restricţii pe anumite localităţi, incidenţa va fi foarte mare, să poţi să circuli în situaţia în care ai această vaccinare. De asemenea este această loterie (...) pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, sunt mai multe premii, premiul cel mare este de un milion de lei, adică o sumă cu adevărat importantă pentru persoanele care s-au vaccinat, sunt metode folosite şi în alte ţări – că nu reinventăm apa caldă – prin care să încurajăm şi persoanele care nu sunt împotriva vaccinului, dar din diverse considerente nu au ajuns încă să se vaccineze. Un astfel de stimul şi în alte ţă ...citeste mai departe despre "Loterie cu premiul de 1 milion de lei pentru românii care se vaccinează: "La o treime din țară informația pur și simplu nu a ajuns"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 180 ori