Un milion de migranti africani sunt deja in drum spre Europa, avertizeaza un diplomat britanic

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 19:19
894 citiri
Un milion de migranti africani sunt deja in drum spre Europa, avertizeaza un diplomat britanic
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Un milion de migranti din Africa sunt in drum spre Libia si Europa, avertizeaza fostul sef al ambasadei britanice din Benghazi.

Avertismentul lui Joe Walker-Cousins, seful misiunii britanice din Libia intre 2012 si 2014, vine in conditiile in care guvernele europene incearca sa gaseasca un raspuns la fluxul de migranti, dar si legat de conditiile ingrozitoare din centrele pentru refugiati controlate fie de traficanti, fie de guvernul libian, arata The Guardian.

Vezi si O barca in care se aflau peste 100 de oameni s-a rasturnat. Doar 4 au mai scapat

Peste 590 de migranti s-au inecat de la inceputul anului pe ruta migratorie a Mediteranei Centrale. Numarul migrantilor africani din Italia a crescut, de asemenea, pentru ca prin pozitia sa geografica, aceasta tara primeste un flux ridicat de migranti de pe continentul african.

De pilda, Organizatia Internationala pentru Migratie estimeaza ca 21.900 de refugiati au ajuns in Italia in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu 14.500 in primele trei luni ale anului trecut.

In total, anul trecut 181.000 de refugiati din Libia au ajuns in Italia. Dintre acestia, 179.000 au fost scosi din apele coastei libiene fie de marina italiana, fie de Frontex sau ONG-uri.

La inceputul lunii februarie, premierul italian, Paolo Gentiloni, si omologul sau libian, Fayez Al-Serraj, au semnat un acord prin care se angajeaza sa coopereze pentru a opri fluxul de migranti. Dar ca o lovitura suprema pentru Roma, Curtea Suprema din Libia a respins saptamana trecuta memorandumul.

Tribunalul libian a declarat ca guvernul libian nu avea autoritatea legala de a semna memorandumul cu Italia.

Vezi si Fotografia zilei: Imagine-manifest cu un bebelus inecat, publicata de o organizatie umanitara ...citeste mai departe despre "Un milion de migranti africani sunt deja in drum spre Europa, avertizeaza un diplomat britanic" pe Ziare.com

#migranti africani Europa, #migranti africani Italia , #Stiri Administratie