Un medic militar avertizeaza: Definitia de caz folosita acum pentru pacientul cu noul coronavirus e "o aiureala"

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 14:36
490 citiri
Un medic militar avertizeaza: Definitia de caz folosita acum pentru pacientul cu noul coronavirus e "o aiureala"
Doctorul Alexandru Cezar Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova FOTO Adevarul.ro

Doctorul Alexandru Cezar Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, spune ca exista multe forme atipice de Covid-19 si ca ar trebui ca autoritatile sa schimbe definitia de caz existenta. Altfel, multi pacienti nu pot fi depistati ca sunt infectati.

Doctorul este de parere ca autoritatile ar trebui sa elaboreze un Registru National in care sa fie trecute inclusiv formele atipice pentru a putea fi ajutati toti pacientii. "Definitia de caz folosita in prezent este o aiureala!", a spus medicul militar, potrivit Adevarul.ro.

Medicul a facut publice doua fotografii cu plamanii infectati ai unei femei care nu prezenta comorbiditati, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturatia in oxigen era foarte buna.

"Forme atipice de Covid-19. Toti medicii care se confrunta cu patologia Covid-19 ar trebui sa se gandeasca la aceasta boala si in cazul unui pacient cu simptome "ciudate" aparute in plina stare de sanatate! Unii ma vor intreba ce inteleg prin simptome ciudate! Medicii inteleg ce spun!

Astazi am depistat un caz de Covid 19 la o pacienta relativ tanara, fara febra, fara tuse...fara niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonara ce mi-a relevat modificari sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografica a fost concludenta. Ulterior, a urmat si confirmarea serologica.

Simptomele pacientei erau doar astenie marcata, ameteli, somnolenta. Saturatia in oxigen 98%! Fara comorbiditati!", a mai aratat medicul

Alexandru Cezar Andritoiu este medicul militar care, la inceputul pandemiei, a atacat autoritatile ca gestioneaza prost criza coronavirusului.

Cand ar putea ramane Romania fara paturi in sectiile ATI. Dr. Musta: Daca nu facem "stop-joc", in doua saptamani nu vom mai avea locuri in spitale ...citeste mai departe despre "Un medic militar avertizeaza: Definitia de caz folosita acum pentru pacientul cu noul coronavirus e "o aiureala"" pe Ziare.com

#Dr cezar andritoiu, #Craiova, #medic militar, #coronavirus, #definitie de caz, #plamani pacient , #Stiri Administratie