Un medic din Sinaia a castigat peste 6,5 milioane de lei din mita si spalare de bani

Luni, 08 Mai 2017, ora 18:09
1654 citiri
Un medic din Sinaia a castigat peste 6,5 milioane de lei din mita si spalare de bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Un medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sinaia a fost trimis in judecata dupa ce a castigat ilegal peste 6,5 milioane de lei.

Medicul, cercetat in stare de arest la domiciliu, este acuzat de 185 de infractiuni de luare de mita si trei infractiuni de spalare de bani.

Directia Generala Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie Prahova transmite intr-un comunicat ca medicul expert al asigurarilor sociale, cu atributii in evaluare/reevaluarea capacitatii de munca a persoanelor in vederea incadrarii sau mentinerii in grad de invaliditate, ar fi primit de la 39 de persoane, in 185 de randuri, suma totala de 73.614,255 de lei, cu scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a-i incadra sau mentine pe acestia in grad de invaliditate.

Totodata, arata anchetatorii, acesta, in perioada 2009-2015, ar fi achizitionat sau construit, direct sau prin persoane interpuse, cinci imobile.

"In acest sens, in perioada 2006-2017, medicul ar fi dobandit, in afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 de lei (din care 4.715.186 de lei reprezinta obiectul material al infractiunilor de spalare de bani, provenienta acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mita, asa cum rezulta din ansamblul probator administrat in cauza) ", se mentioneaza in comunicat. ...citeste mai departe despre "Un medic din Sinaia a castigat peste 6,5 milioane de lei din mita si spalare de bani" pe Ziare.com

#medic spaga, #medic mita , #Stiri Administratie